Porta els jocs i les joguines usades en bon estat a la Deixalleria Municipal

2476

La Deixalleria Municipal incorpora, des de l’any passat, un punt de recollida de joguines usades en bon estat. Aquestes es donen a l’ONG Rastro Remar, que les ven per finançar els seus projectes solidaris enfocats a millorar les condicions de vida dels infants, les famílies i comunitats de països desafavorits.

Per aquestes dates moltes famílies llencen o abandonen els jocs i les joguines que els seus fills ja no volen als contenidors. Des de la Regidoria de Medi Ambient, recorden que hi ha diverses d’opcions per allargar la vida dels objectes.

Una d’elles és el punt de recollida de joguines usades de la Deixalleria Municipal, on es poden desar tota mena de jocs i joguines en bon estat (excepte peluixos), als quals no faltin peces, ni estiguin espatllats.

Des que es va posar en marxa el punt de recollida, l’1 de desembre de 2022, s’han recuperat més de 200 joguines que han estat donades a Rastro Remar, entitat sense ànim de lucre ubicada al carrer de Montserrat, 67. Aquest mes, els voluntaris de l’organització viatjaran a Gaza per portar un contenidor de joguines als nens i nenes dels camps de refugiats.

El punt de recollida “ens permet aprofitar el moment en què ens desplacem a la Deixalleria per desar qualsevol dels objectes que no es poden deixar als contenidors de la via pública, per portar també joguines en bon estat que ja no fem servir”.

En aquest cas, col·laborarem amb “un projecte amb finalitats de sostenibilitat” i amb “una vessant solidària, tot afavorint aquesta ONG que vehicula els seus esforços en la infància”, apunta la tècnica de Medi Ambient, Glòria Carrera.

Glòria Carrera, tècnica de Medi Ambient

La Deixalleria Municipal es troba al polígon industrial de Can Bros i està oberta de dilluns a divendres, de 10.00 a 13.00h i de 16.00 a 18.00h, i els dissabtes, de 9.00 a 13.30h.

La tècnica recorda que una altra opció per reutilitzar les joguines que ja no es fan servir és vendre-les de segona mà a través de plataformes d’Internet o botigues físiques. També regalar-les a amics, familiars o desconeguts que te les poden venir a buscar a casa. Hi ha grups de WhatsApp, Telegram i Facebook on fer l’oferiment.

“Es tracta d’oferir eines als ciutadans de Martorell perquè puguin exercir l’economia circular; pensar en el planeta a l’hora de consumir i de desfer-se d’allò que ja no es necessita”. Podem vendre o regalar les joguines en un entorn més pròxim, o bé portar-les a la Deixalleria Municipal, sempre amb el propòsit de “reutilitzar abans que reciclar”.

Glòria Carrera, tècnica de Medi Ambient

Podeu descobrir altres maneres de ser més sostenible en els jocs i les joguines a la Guia de consum responsable de jocs i joguines que es va elaborar l’any passat.

També hi ha tres punts Passallibres, a la Biblioteca, Mercat Municipal i Complex Esportiu La Vila on poder deixar els contes o llibres que ja no vulgueu. D’aquesta manera, fomentem la reutilització dels objectes i ens sumem a un món amb menys residus.

Per a més informació: martorell.cat/prevencioresidus o enviant un correu a mambient@martorell.cat i us aconsellaran.