Portes Obertes per donar a conèixer l’oferta de turisme escolar del Baix Llobregat

766

El Consorci de Turisme del Baix Llobregat posa en marxa novament les Jornades de Portes Obertes adreçades al personal educatiu dels centres escolars de Catalunya, per tal de permetre’ls descobrir en primera persona, les nombroses activitats educatives que ofereix el territori.

Els dies 1, 2 i 3 de juliol, els principals atractius culturals, patrimonials i naturals amb oferta d’activitats per a escoles obren les seves portes al personal educatiu, amb l’objectiu de planificar les activitats escolars per al proper curs. Durant aquests dies, les entrades i activitats són gratuïtes per als membres dels equips docents d’escoles i instituts, que poden anar acompanyats per la seva família (màxim un acompanyant i dos infants).

En aquest enllaç es poden consultar quines activitats ofereixen tots els equipaments durant les Jornades de Portes Obertes ‘Descobrim el Baix Llobregat’, podent escollir l’opció que més els interessa, seleccionant el nivell educatiu, la categoria i els dies disponibles.

Amb aquesta acció, que s’emmarca dins del pla de dinamització de Turisme Escolar del Baix Llobregat del Consorci de Turisme i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, es facilita a la comunitat educativa la possibilitat de conèixer de primera mà la gran diversitat de patrimoni i activitats que atresora la comarca especialment per als escolars de totes les edats i nivells educatius.

D’aquesta manera, persones d’equips docents podran descobrir els Museus de Martorell com ara L’Enrajolada-Casa Museu Santacana, el Museu Municipal Vicenç Ros, el Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis, la Farmàcia Bujons i el Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna, així com el Refugi Antiaeri de la Guerra Civil o el pont del Diable.

També altres indrets de la comarca com el Castell de Castelldefels i Piratia, el Delta del Llobregat, el Centre Jujol Can Negre de Sant Joan Despí, el Museu Palau Mercader i el Castell de Cornellà, la Cripta Gaudí de la Colònia Güell a Santa Coloma de Cervelló, Catalunya en Miniatura a Torrelles de Llobregat, el Museu de Matemàtiques de Catalunya a Cornellà de Llobregat, els Museus d’Esplugues o les Coves de Montserrat a Collbató, entre molts altres.

I és que, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat considera al sector educatiu com un dels públics prioritaris per a l’oferta de la comarca. És per aquest motiu, que a més d’aquesta acció, l’entitat edita anualment el Programa d’Activitats Educatives del Baix Llobregat en versió online, amb més de 300 activitats per organitzar sortides escolars, esdevenint una eina clau per la dinamització de la comarca.