Presentada la 10a Festa del Futbol Català, amb capital a Martorell per cinquè any seguit

1002
Presentació de la 10a festa del Futbol Català
Presentació de la 10a festa del Futbol Català

La sala de plens de l’Ajuntament ha acollit aquest migdia la presentació de la 10a Festa del Futbol Català. L’esdeveniment engloba les finals dels Campionats de Catalunya de futbol i de futbol sala, i se celebrarà els dies 7, 8, 9, 15 i 16 de juny a Martorell, per sisè cop en una dècada. L’acte l’ha encapçalat el president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Joan Soteras; el representant territorial de la Secretaria General de l’Esport, Pere Vilà i el tinent d’alcalde en funcions de l’Ajuntament, Lluís Amat.

Martorell acollirà la festa en dos equipaments: el Complex Esportiu Torrent de Llops, amb els partits de futbol aquest cap de setmana, i el nou Pavelló de Can Cases, que serà la seu de les finals de futbol sala el cap de setmana següent.

El president de la FCF, Joan Soteras, ha destacat en la seva intervenció que “aquí ens sentim com a casa. Estem molt agraïts a Martorell per acollir la gran cita de final de temporada, per la seva rebuda i per mantenir aquest estret i fort vincle amb la Federació”.

Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol

Sotaras ha posat en valor que els dos equipaments martorellencs “seran casa nostra en dos caps de setmana d’intensa activitat, acollint milers de persones i un gran espectacle esportiu, per fer evident el nivell del nostre futbol i futbol sala”. Ha afegit que “des de la FCF donem a totes les competicions la màxima importància i destinarem tots els esforços a la Festa del Futbol Català”.

Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol
Presentació de la 10a festa del Futbol Català
Presentació de la 10a festa del Futbol Català

A l’acte s’ha presentat la nova campanya de promoció de valors i respecte de la FCF per a la propera temporada: ‘Tots som un equip’. Pere Vilà ha agraït “a la Federació, entitats i persones que facin possible que les coses canviïn també a través de l’esport, en la manera d’entendre el joc i de participar per al canvi en el sistema esportiu del país”.

Pere Vilà, representant territorial a Barcelona de la Secretaria General de l'Esport

Lluís Amat, en representació municipal, ha agraït a la FCF que Martorell repeteixi: “Estem encantats de rebre-us i molt agraïts que aposteu pel nostre poble”, i ha afegit que “creiem que l’esport és molt important, hi apostem molt i enguany tenim un pavelló nou. Creiem que els pobles que aposten per la cultura i l’esport són els que més avancen”.

Lluís Amat, tinent d'alcalde en funcions de l'Ajuntament de Martorell

També ha intervingut en la roda de parlaments Josep Ramon Vigueras, president del CF Martorell, amfitrió de la cita. Vigueras ha posat en valor que “Martorell sigui la capital del futbol a Catalunya durant dos caps de setmana. És molt important per tots nosaltres”.

Josep Ramon Vigueras, president del CF Martorell

La directiva i delegada al Baix Llobregat de la FCF, Paquita Linares, també ha assistit a la cita, que ha presentat la responsable d’actes de la FCF, Anna Gomà. Durant la mateixa s’ha projectat un parell de vídeos i s’ha enumerat les finals que es disputaran durant els cinc dies de competició.

Trenta-sis partits per fer de Martorell capital del futbol català

La Festa del Futbol Català 2019 inclourà 36 partits, amb 9 finals de futbol i 10 de futbol sala incloses. Els dies 7, 8 i 9 de juny se celebraran els Campionats de Futbol al Complex Esportiu Torrent de Llops -categories benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil en ambdós gèneres-, amb un total de 26 partits, 5 dels quals es retransmetran per Esport 3, el canal d’esports de Televisió de Catalunya.

Pel que fa al futbol sala, Can Cases acollirà les 10 finals de la Copa Catalunya, els dies 15 i el 16 de juny -3 de retransmeses per Esport3-. En total, la Festa aplegarà al voltant d’unes 10.000 persones.

A més, el dia 15 de juny se celebrarà també la 8a edició del Desafiament de Porters de Futbol Sala i la Trobada Final de Promeses (a Can Cases) i el Clínic d’Àrbitres a l’Auditori del Centre Cultural. El Clínic d’Entrenadors durarà dos dies (15 i 16) es farà també a l’Auditori, i finalment s’inclourà la Cloenda de les seleccions catalanes de Futbol Sala.

La Festa es promocionarà a través de les xarxes socials de la FCF amb l’etiqueta #FestaFutbolCatalà.

Consulta la relació de partits de la 10a Festa del Futbol Català