Presentat el nou Canal de Notícies de l’Ajuntament de Martorell

3469
Presentació Canal de Notícies
Presentació Canal de Notícies

Aquest divendres, s’ha presentat el nou Canal de Notícies de l’Ajuntament de Martorell, en un dels primers actes per a la Fira de Primavera. En un acte a la plaça de l’Església, el nou espai web ha debutat de manera oficial en una presentació que ha comptat amb les intervencions de l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera.

El nou portal www.notícies.martorell.cat té la funció de ser una eina informativa del municipi on hi tenen cabuda tots els formats que marquen la comunicació digital actual. Espai per a galeries fotogràfiques, vídeos i podcast són les novetats més notables d’aquest nou canal de notícies, que, unides al treball dels professionals, conformen un medi informatiu complet.

La creació d’aquest nou Canal de Notícies neix de la necessitat d’evolucionar de cara als nous formats comunicatius i a les incompatibilitats tècniques i logístiques a les quals l’antic web s’enfrontava. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha indicat que un dels objectius principals d’aquest Canal de Notícies és poder cobrir tot el que passa al municipi. “El nostre és un poble molt dinàmic, generem moltes notícies i des de l’Ajuntament volem donar cobertura a tots els fets que passen a Martorell”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Seguint aquesta mateixa línea, el nou portal informatiu centra el focus d’atenció, especialment, en les diverses entitats del municipi, tal i com ha assenyalat la regidora de Comunicació, Míriam Riera. “Mantenim les notícies institucionals al web de l’Ajuntament, però creem un canal de notícies que estigui més enfocat en les entitats i molt més basat en allò que fa la gent” ha dit Riera.

Míriam Riera, regidora de Comunicació

Aquesta presentació oficial del Canal de Notícies ha estat seguida per una taula rodona  sobre la convivència entre els mitjans tradicionals i els digitals, conduïda pels redactors del portal i de l’emissora municipal Ràdio Martorell, Irene Jurado i Jaume Monés. En el col·loqui hi han participat Jordi Gibert, de l’empresa Atotarreu.com, desenvolupadora del Canal de Notícies i Germà Capdevila, director del Consell Editorial NacióDigital, editor de la revista Esguard i president de l’APPEC.

Inauguració de l’iQUIOSC.cat

Minuts abans de la presentació del Canal de Notícies, s’ha inaugurat l’iQUIOSC.cat: Martorell, Ciutat de Revistes, una carpa instal·lada a la plaça de l’Església i que durant tota la Fira de Primavera obrirà les portes per a tots aquells que vulguin informar-se de totes les revistes existents en llengua catalana. En aquesta inauguració hi han participat l’alcalde Xavier Fonollosa, el president de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), Germà Capdevila, i la cap de premsa d’ENDESA, empresa col·laboradora de l’iQUIOSC.cat, Míriam Filella.

L’iQUIOSC.cat forma part de l’APPEC i durant aquests dies, oferirà ofertes i promocions en les subscripcions a revistes i publicacions en català. Els compradors es podran beneficiar d’un descompte del 50 per cent en la subscripció anual a una revista, s’enduran un lot de revistes gratis i tindran un accés gratuït d’un mes per llegir revistes a la plataforma digital iquiosc.cat.

El president de l’APPEC, Germà Capdevila, considera l’iQUIOSC.cat una de les activitats que millor representació i visibilitat dóna a les revistes en català. “És la millor manera que tenim de mostrar el múscul que té aquest país a nivell cultural, també pel que fa a les revistes” ha assenyalat Capdevila.

Germà Capdevila, president de l'APPEC

Diumenge 30 d’abril, l’iQUIOSC.cat organitza un seguit d’activitats diverses per emmarcar aquest escenari de premsa i llengua catalana.  A les 11.30h hi haurà una ballada de sardanes amb la cobla Vila d’Olesa. A les 13.30h, entrevista en directe de Màrius Serra a Pilar Rahola en el marc de l’Esguard on tour. A la tarda, espectacle infantil amb Vivim del Cuentu a partir de les 17.30h i a les 20.00h, concert ‘Viatja amb la banda’ a càrrec de la Banda Municipal de Martorell.