Projecció a la Casa de Cultura del documental ‘Amazona. Es pot ser mare i lliure?’

1565

Què fa que una dona sigui bona mare? És necessari renunciar als propis somnis, per extrems que siguin, quan tens fills? Clare Weiskopf, directora d’Amazona. Es pot ser mare i lliure?, tenia 11 anys quan la seva mare va fugir a la jungla colombiana, i la va abandonar a ella i el seu germà petit. Trenta anys després, la Clare es queda embarassada i decideix retrobar-se amb la seva mare per buscar respostes i tancar ferides. Necessita tenir el seu propi concepte del significat de la maternitat. El documental es podrà veure aquest dissabte, a les 18.30h, a la Casa de Cultura. El passi s’emmarca dins el cicle ‘El documental del mes’ i dels actes de commemoració del Dia per a l’eliminació de la violència vers les dones.

Un viatge a les profunditats de l’Amazones li servirà a Clare Weiskopf per explorar una relació mare-filla que creia perduda i que la transportarà a l’interior del seu propi ser, l’únic camí possible per reconciliar-se amb ella mateixa. Una història fascinant entre dues dones, mares i filles, plena de converses que fan saltar espurnes, que ens situa davant d’un dilema moral sobre els límits de la llibertat i la responsabilitat.

Sobre la directora

Clare Weiskopf és una directora de cinema i periodista centrada en temes socials, des del conflicte armat a Colòmbia i la violència sexual com a arma de guerra fins a la difusió de la música cúmbia a Amèrica Llatina i Europa. Ha guanyat dos cops el Premi Nacional de Periodisme Simón Bolívar de Colòmbia i va ser seleccionada per la IDFAcademy i Dok.Incubator. Recentment ha dirigit dues sèries documentals, 2012: Chronicles of the End of the World i Los Colores del Futbol. Amazona és el seu primer llargmetratge.