Prop de 10.000 martorellencs han rebut almenys una dosi de la vacuna contra la COVID

447
Vacunació al Centre Cultural

Gairebé 10.000 martorellencs han rebut almenys una dosi de la vacuna contra el coronavirus, des de l’inici del procés de vacunació a finals de l’any passat. Són persones majors de 50 anys, a banda d’altres persones de col·lectius essencials. El procés està agafant velocitat i, ben aviat, s’obrirà la vacunació a altres grups d’edat amb l’objectiu d’assolir a l’estiu l’anomenada immunitat de grup, és a dir, un 70% de la població vacunada.

De moment, s’ha vacunat a Martorell el 30 % de les persones de 50 a 54 anys, el 68% de les persones de 55 a 59 anys, el 77% de les persones de 60 a 69 anys i el 93% de les persones de 70 a 79 anys. Les de més de 80 anys ja estan totes vacunades, segons el Departament de Salut.

“L’efecte de la vacunació ja s’està notant en els indicadors de l’epidèmia, tant a nivell hospitalari, com a nivell de contagis. Ara és el moment d’acompanyar tots plegats aquesta fase de la vacunació amb una actitud responsable que barri el pas definitivament al virus. Tenim marge encara per reduir els contagis perquè mentre hi hagi una sola persona positiva del virus al nostre poble no podem estar contents del tot”, ha expressat l’alcalde Xavier Fonollosa.

Josep Jarqué, de 63 anys, és un dels veïns vacunats i ha comentat que “l’organització per part de l’equip mèdic no ha pogut ser millor. Totes les mesures de seguretat pertinents són respectades i, a més, el procés és tan àgil que fa que el ritme de vacunació sigui especialment ràpid”. Jarque ha explicat també el reticent que es va trobar ell mateix al principi de tot per a vacunar-se. A causa de diferents motius personals, va anar posposant el dia de vacunació, fins que va prendre consciència de l’important que és que tots estiguem vacunats per poder fer front a la situació de pandèmia actual.

Josep Jarque

Una altra citada ha estat Lola Rider, de 66 anys, provinent de Sant Cugat del Vallés, ja que no va poder trobar punt de vacunació en el seu municipi i va estar buscant durant dies algun altre indret proper per vacunar-se. Finalment, va trobar hora i dia al Centre Cultural de Martorell.

Lola Rider

Els possibles efectes secundaris de la vacuna ha estat una de les qüestions més comentades entre les persones que esperaven per vacunar-se. Jordi Campmany, de 60 anys, ha dit que “amb les explicacions dels sanitaris tot acaba sent més fàcil i entenedor”. A més, les persones que va a vacunar-se disposen del seu propi espai dins del punt de vacunació per poder romandre tranquils uns minuts després de vacunar-se.

Jordi Campmany

Pel que fa a les dades concretes de l’epidèmia, hi ha un pacient de fora de Martorell positiu de coronavirus ingressat a l’Hospital Sant Joan de Déu. A l’Hospital Sagrat Cor avui hi ha nou persones ingressades amb positiu, tres d’elles de Martorell. I tenim 29 veïns i veïnes positius confinats al seu domicili.

La taxa de reproducció del virus a Martorell és avui de 0,72 i el risc de contagi és baix. Hi ha dos grups escolars afectats pel virus a Martorell: un a l’Institut Pompeu Fabra i un a l’Institut Joan Oró. Avui, no hem de lamentar cap defunció pel virus a Martorell.