Prop de 3.000 inscrits a un Carnaval que recuperarà xifres prepandèmiques

716

La rua de Carnaval d’aquest proper dissabte 18 de febrer aglutinarà prop de 3.000 persones. Així s’ha avançat en la presentació del Carnaval de Martorell 2023, aquest migdia, a la Sala de Plens de la Casa de la Vila. A la cita s’ha anunciat que l’actriu Itziar Castro i la futbolista martorellenca Laia Martret seran les pregoneres.

El Carnaval d’enguany tornarà a xifres prepandèmiques, comptant els inscrits a la rua i al posterior sopar i festa a Ca n’Oliveres. “Calculem que hi haurà unes 3.000 persones que participaran de manera activa en la rua, i una xifra semblant d’espectadors. Estarem en xifres pre pandèmiques. La gent torna a participar de les activitats que es fan a l’aire lliure”, ha afirmat l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, en la presentació de la festa.

Una festa popular que, per Fonollosa, és “la que té més participació per part del conjunt de la ciutadania. Si tenim en compte la gent que és a la rua, al sopar, a les festes de Ca n’Oliveres i a la rua infantil de diumenge, més del 10% del total de la població participa activament a la festa. No n’hi ha cap altra a Martorell que estigui en aquest nivell”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El regidor de Cultura, Andreu González, ha precisat que “hi ha 1.750 persones apuntades a les 31 colles inscrites”, a les que s’afegiran les que hi prenguin part de manera espontània, i “unes 1.250 persones que vindran a sopar a Ca n’Oliveres. I segur que n’hi haurà més”.
González ha anunciat també que enguany la festa comptarà amb dues pregoneres: l’actriu Itziar Castro i l’esportista martorellenca Laia Martret. “Donem un protagonisme femení al pregó, amb una actriu molt coneguda i també donant veu a l’esport femení de Martorell per a que tingui l’oportunitat de lluïr”.

Andreu González, regidor de Cultura

Dissabte serà el dia gran d’una festa amb actes des de dimarts

El regidor ha dit que “de fet, el Carnaval ja comença aquest dimarts”, en concret, amb un taller de màscares tribals gegants a la Biblioteca (18.15h). Dimecres hi ha una activitat infantil ‘Per Carnaval, posa’t la capa!’ (L’Enrajolada, 17.30h) i dijous a la mateixa hora una nova sessió del CreArt al Muxart Espai d’Art, dedicada a fer retalls d’arlequins.

Dissabte serà el dia central, amb la concentració de les colles a les 17.00h al carrer del Mur i el pregó, mitja hora més tard a la plaça de la Vila. A les 18.00h començarà la Rua, que recorrerà el carrer del Mur; la plaça del Portal d’Anoia; l’avinguda de Pau Claris; l’avinguda dels Germans Martí; la plaça del Vi i la rambla de Les Bòbiles, abans d’enfilar la carretera de Piera per arribar a Ca n’Oliveres a les 21.00h.

Allà, en primer lloc, es lliuraran els premis que, com destaca Fonollosa, augmenten considerablement enguany: “per a que tothom s’hi esmeri i s’animi més, n’hi haurà vuit. A més dels quatre premis a les millors colles -de 2.000, 1.750, 1.500 i 1.250 euros-, en donarem quatre d’especials a la millor disfressa, a la millor carrossa i a la millor coreografia (1.000 euros cadascun) i l’Activa’t (500), molt lligat a l’activitat física i l’esport en ser-ne Martorell Capital Europea aquest 2023”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A continuació del lliurament de premis començarà el sopar a la mateixa Nau#1. A les 21.30h començarà la primera part de la Festa Activa’t -sessió familiar de música carnavalesca amb DJ Neus González-. La segona part serà a les 01.00h, amb una sessió golfa amb DJ Roger Freedom, per a majors de 16 anys, i aforament limitat a 1.300 persones.

Diumenge arribarà el Carnaval Infantil de l’Esplai Guspira, que començarà a les 11.00h a la plaça de les Cultures amb el ball i les inscripcions al concurs de disfresses. A les 12.00h es farà una Rua des de la plaça de les Cultures i pels carrers de Corbera; Camí Fondo i d’Esparreguera, abans de tornar al punt d’inici. A les 13.30h es lliuraran els premis.

PROGRAMACIÓ DEL CARNAVAL DE MARTORELL ‘ACTIVA’T!’ 2023