Prop de quatre-cents estudiants de Batxillerat de set centres educatius del Baix Llobregat Nord han participat, aquest divendres, en la catorzena edició del Fòrum de Treballs de Recerca que promou anualment el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat. El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, Josep Maria Pérez ha assegurat “que aquest fòrum premia l’esforç i l’excel·lència dels treballs dels estudiants”.
La regidora d’Ensenyament, Benestar Social i Salut, Mercè Morera ha donat la benvinguda als estudiants que han participat en el fòrum i ha assenyalat que “els treballs de recerca fan créixer com a persones perquè treballem en grup, a conviure, a compartir, a comprovar que el que nosaltres pensem potser no és el més encertat”.
Pérez ha explicat que “vivim en una societat del coneixement en la qual l’accés a la informació és més fàcil però que paradoxalment el mateix excés d’informació ens pot fer ignorants. Cal potenciar la capacitat de sel·lecció de la informació, cal ensenyar a treballar-la per poder interpretar-la i generar coneixement per gran volum que disposem actualment”.
Un fòrum consolidat
El Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat 7 promou el Fòrum de Treballs de Recerca com “un element d’estimulació per als nois i noies en la recerca i l’elaboració del treball que es proposen dur a terme. És un intercanvi d’experiències entre estudiants de diferents centres i poblacions”.
Els centres que han participat en el Fòrum de Treballs de Recerca han estat l’INS Pompeu Fabra, l’INS Joan Oró i el col·legi La Mercè (Martorell); l’INS Voltrera (Abrera), l’INS El Cairat i l’INS El Castell (Esparreguera), Daina-Isard, l’INS Creu de Saba i l’INS Daniel Blanxart i Pedrals (Olesa de Montserrat); l’INS El Palau i l’INS Montserrat Roig (Sant Andreu de la Barca) i l’INS Montserrat Colomer (Sant Esteve Sesrovires).
19 treballs de Martorell
Els tres centres de Martorell que han participat en el fòrum d’aquest any han presentat 19 treballs. L’INS Pompeu Fabra ha presentat 11 treballs: La vitamina C: Determinació de la concentració en els sucs comercials, de Daniel García; Barras y estrellas (Realidad sobre la situación de la infancia), d’Alba Cruz i Laura Villareal; Deporte adaptado, de Daniel Gómez i Alba Moreno; Proceso de creación y edición de una novela, de Núria Fernández; Fer pinya. Impacte de la crisi econòmica en la vida familiar, de Raquel Saumell i Aida Fernández; Hijabs de colors, de Ylena Rodríguez i Alba Gargallo; Yves Saint Laurent, de Jordi Lacroix; Martorell lloc de pas: guia pels senders del terme municipal, de Mariona Benaiges; El preu de la bellesa, de Natàlia Saz i Nerea Crespo; Itinerari naturalista de la serra de l’Ataix, d’Antonio Burguillos i MICROHERB, software to help you to identifry herbal drugs, d’Anna Barrachina i Emma Hernández.
L’INS Joan Oró ha presentat 6 treballs: Del món comercial a una autèntica obra d’art, de Nerea Balibrea; Gallecs, celtes o fruit del nacionalisme del segle XIX?, de Tamara Rodríguez; Estudi compartiu entre l’Urdú i l’Hindi, de Sehar Ambreen Rashid; Desenvolupament d’una aplicació mòbil: VoiceChat, de Jonathan Sánchez i Adrià Carretero; Coco Chanel, d’Elisabeth Franco i La proporció perfecta, la proporció àuria en l’art, la natura i els humans, de Laia Navarro.
El col·legi La Mercè ha presentat 2 treballs: Les membranes semipermeables, de Laura Garrido; La llevadora en el prepart, part i postpart, de Mariona Fusalba.