Marxa Primavera
Marxa Primavera

La 28a Marxa de la Primavera, organitzada per la Regidoria d’Esports, va haver d’adaptar enguany el seu format a la situació sanitària. Del 21 de març al 26 d’abril, prop de 600 persones hi van prendre part amb recorreguts per l’entorn natural del poble o rutes urbanes saludables. Tothom qui ho volgués en podia deixar constància a les xarxes socials amb l’etiqueta #Marxalteuaire.

Un total de 593 persones van fer cas a la crida impulsada per la Regidoria d’Esports d’estar actius en l’inici de la nova estació, i descobrir, alhora, els indrets de Martorell. Més de 4.600 quilòmetres recorreguts, repartits en 2.777 quilòmetres per als recorreguts destinats només a la Marxa de la Primavera i 1.900 quilòmetres més per a la resta de Rutes Urbanes Saludables que existeixen dins el municipi.

El recorregut llarg el van fer 158 caminants (10’8 quilòmetres i s’allarga fins les vistes al Castell de Sant Jaume, la Baixada de les Basses i les vistes a les Mines) i 164 el recorregut curt (6’5 quilòmetres, amb sortida al Pavelló Esportiu Municipal, Serra de l’Ataix fins les Mines de Plom,passant per Quatre Camins i les Roques del Matauet) de la Marxa de la Primavera. La suma de la distància recorreguda per aquestes persones va ser de 2.773Km.

També hi va haver 271 persones que van fer diferents itineraris de les Rutes Urbanes Saludables amb un total de 1.900 Km caminats. Són set itineraris d’una longitud d’entre tres i onze quilòmetres de distància, discorren pels carrers martorellencs i estan senyalitzats per poder seguir-los sense perdre’s.

El regidor d’Esports, Gerard Mimó, “les condicions als mesos de març i abril no eren les més propícies per organitzar una marxa multitudinària. Tot i això, vam creure que l’havíem de fer sent imaginatius i curosos. No volíem perdre l’esperit i l’essència de la Marxa de la Primavera”.

Gerard Mimó, regidor d'Esports

Mimó ha agraït a tots els participants la seva col·laboració i l’haver compartit les seves fotografies etiquetades a les xarxes socials, ja que s’ha pogut realitzar un vídeo amb les mateixes.