Una cinquantena de martorellencs comença a Sant Celoni les passejades per a la gent gran

805
Cicle de passejades per a la gent gran 2023-24. Sortida a Sant Celoni

Martorell torna a participar del Cicle de passejades per a la gent gran de la Diputació de Barcelona, que coordina a nivell local la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament. La primera de les quatre caminades previstes fins al març vinent s’ha fet avui dimarts a Sant Celoni, i s’hi han desplaçat 49 participants. Enguany, Martorell intercanvia passejades amb Sant Celoni, Castelldefels i Prats de Lluçanès.

L’expedició martorellenca estava composada per persones d’edats compreses entre els 63 i els 85 anys inscrites a l’activitat i dues monitores. A la localitat vallesana s’han trobat amb gent de les altres tres poblacions i han compartit “un esmorzar, un escalfament i una caminada d’unes dues hores. Després han fet un dinar”, explica el coordinador martorellenc del Cicle, Enric Gotsens.

El tècnic d’esports descriu que “ha sigut un recorregut una mica llarg, de 9 quilòmetres, però que s’ha desenvolupat per pistes forestals i un terreny fàcil i còmode, de poc desnivell, que ha permès gaudir d’uns grans paisatges a l’entorn del Montseny i del Montnegre. A més, el bon temps els ha acompanyat”.

Enric Gotsens, coordinador del Cicle de passejades per a la gent gran

En total s’organitzen quatre caminades, una en cadascuna de les poblacions. Les properes es faran el 16 de gener de 2024 a Castelldefels; el 21 de febrer a Martorell i el 14 de març a Prats de Lluçanès.

Enric Gotsens, coordinador del Cicle de passejades per a la gent gran

Com a cloenda, es farà un acte multitudinari a Les Franqueses del Vallès on hi poden prendre part tothom qui hagi participat en un mínim de 3 de les 4 sortides de cada grup. Enguany es farà “a les Franqueses del Vallès els dies 7, 8 i 9 de maig i, en cas de pluja, es proposaria els dies 14, 15 i 16 de maig”.

El tècnic aclareix que “es fa en tres dies per la gran quantitat de gent que mou aquest cicle, ja que hi prenen part unes 100 poblacions”. De fet, en el tancament de l’anterior cicle hi van ser prop de 2.500 persones.

Enric Gotsens, coordinador del Cicle de passejades per a la gent gran

Per participar en les passejades cal tenir entre 63 i 85 anys. Tindran preferència d’inscriure’s tothom qui estiguin abonades als diferents serveis del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM). Tot i així, si hi ha disponibilitat de places, també se’n poden inscriure les que no n’estan. Només després que finalitzi una passejada s’obre la inscripció per a la següent.

Enric Gotsens, coordinador del Cicle de passejades per a la gent gran

El Cicle de passejades per a la gent gran el promou la Diputació de Barcelona. Va néixer l’any 2001 amb la voluntat de promoure l’intercanvi entre diferents municipis oferint la possibilitat, a les persones grans, de conèixer diferents entorns geogràfics i de viure la natura d’una manera adaptada a les seves possibilitats. Per això, se’ls proposen uns recorreguts suaus i assequibles per pistes forestals o camins de muntanya en distàncies que oscil·len entre 8 i 10 quilòmetres.