Protecció Civil manté l’alerta de l’INUNCAT i demana prudència en la mobilitat

344

Protecció Civil de la Generalitat manté activada l’alerta del pla d’emergències INUNCAT, davant la intensitat de les pluges que han afectat moltes comarques aquesta tarda. Al voltant de les 16.00h, Martorell ha estat al centre de la pluja torrencial amb calamarsa que ha deixat uns 50 litres/m2 en només mitja hora.

La pluja ha provocat que els col·lectors entressin en càrrega i no poguessin evacuar tota l’aigua “provocant diferents incidències que els serveis municipals de neteja i sanejament estan intentant resoldre al més aviat possible per retornar quan abans millor a la normalitat”. “Aquest tipus de pluges torrencials d’estiu solen ser molt agressives per la quantitat d’aigua que cau amb molt poc temps i les situacions de col·lapse que generen”, ha explicat l’alcalde Xavier Fonollosa.

Degut a l’aiguat, la qualitat de l’aigua de la Piscina Municipal d’Estiu s’ha vist afectada i romandrà tancada fins que es restableixi del tot. Demà a les 10.00h, no es podrà accedir a la zona de bany. En ser festiu, 11 de Setembre, el CIES romandrà tancat, però es podrà jugar a les pistes de pàdel.

Protecció Civil de la Generalitat avisa que es poden repetir pluges intenses arreu del país en les pròximes hores. Es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat i també en les activitats a l’aire lliure. En la mesura del possible, cal limitar la mobilitat al màxim a les zones on plogui amb intensitat.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions.