Pujol: “L’1-O va provocar dolor i una indignitat absoluta. Hem de respondre amb el vot”

1571
Miting de Junts per Catalunya. Eleccions 21D. Casa de Cultura La Vila
Eduard Pujol

Junts per Catalunya va celebrar a la Casa de Cultura de La Vila l’acte central local de la campanya electoral amb la intervenció de dos martorellencs a les llistes: Eduard Pujol i Maria Teresa Casanovas. Pujol, número 8 per Barcelona, va reclamar el vot per respondre a “la indignitat absoluta” de la resposta de l’estat al referèndum d’independència. Més de 200 persones van escoltar les seves intervencions, així com les de l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora del PDeCAT Núria Canal.

“Hem de respondre amb el vot a la indignitat absoluta que va representar la resposta de l’estat al referèndum del passat 1 d’octubre. L’esperança i la dignitat que hi teníem dipositada es va transformar en por i barbàrie”. Aquesta va ser la crida al vot que va fer el periodista Eduard Pujol, qui va reconèixer que “les del 27D no són unes eleccions normals: són les del 155 o les del president de Catalunya, Carles Puigdemont”.

Eduard Pujol

Pujol, periodista i ex director de RAC1, va reconèixer que no s’havia plantejat mai abans formar part d’una llista: “políticament, sóc fill de l’1-O. Em va trucar el president del meu país per demanar-me que en formés part, i no vaig poder dir-li que no. És el meu petit granet de sorra”.

Durant la seva intervenció, va fer cronologia: “fa temps que vivim discrepàncies entre Catalunya i Espanya, però hi havia certa convivència fins que l’any 1995 arriba al poder José María Aznar. Ara som on som en part gràcies a ell. El PP va adonar-se que anar en contra de Catalunya donava vots de manera barroera i indigna”. Pel camí, va dir, “hi ha hagut l’època del català emprenyat amb la Renfe; l’assumpte del corredor Mediterrani; el col·lapse a les autopistes; les protestes cíviques i pacífiques a les Diades; el dret a decidir del 9N i finalment l’1-O. I sempre hi ha hagut un no per a resposta a l’altra banda”.

Eduard Pujol

Casanovas: “Europa ens mira, no en dubteu”

La número 56 de la llista, Maria Teresa Casanovas, va denunciar que “amb el 155, el govern espanyol ha instaurat la por com a norma i la repressió com a sistema”, i va aportar algunes dades macroeconòmiques comparatives del 2017 respecte l’any anterior.“Aquest 2017 hem fet baixar l’atur 3,5% més que a Espanya; la producció industrial ha pujat un 4,3%, han arribat 350 MEUR en nova inversió estrangera i les exportacions han crescut un 8,4%. Els turistes que venen a Catalunya han gastat un 11,5% més que a Espanya, el moviment al Port de Barcelona ha crescut un 31% i l’Aeroport del Prat, un 8%. I som el 20% de l’economia espanyola. Els fem por, i Europa ens mira. No en dubteu, que ens mira”.

Teresa Casanovas

L’actual 2on Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Collbató va dir que el vot per la seva llista ha de servir per “restaurar la figura del president; restituir el govern de la Generalitat; el retorn dels presos i la revocació de les causes; construir la República i tornar a treballar pel full de ruta”.

Fonollosa: “Som una llista de país”

En representació del PDeCAT de Martorell van intervenir l’alcalde Xavier Fonollosa i la coordinadora de Serveis d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament, Núria Canal. Fonollosa va destacar que Junts per Catalunya “és una llista que va molt més enllà d’un partit com el PDeCAT, és d’estricta obediència a Catalunya, per restablir el govern i el president legítims en unes eleccions que són anòmales, per aconseguir l’amnistia pels damnificats del 9N i 1-O i per dur Catalunya a la plenitud des del seny i la intel·ligència”.

Xavier Fonollosa

Canal va recordar que “democràcia no és fer callar la gent” i que “la independència és el propi camí. No hem de caure ni en l’odi, ni en la tristesa, ni en la por ni en la desil·lusió, sinó en el fet de somriure i seguir caminant per un país amb futur, amb talent i que solucioni els problemes socials de la seva gent”. Finalment, va parafrasejar Mahatma Gandhi: “quan algú comprèn que obeir lleis injustes és contrari a la seva dignitat d’home, cap tirania pot doblegar-lo”.

Núria Canal

El míting va finalitzar amb la projecció d’un vídeo amb un parlament del candidat de la llista Junts per Catalunya, Carles Puigdemont.