Punt final al programa ‘Avis 2.0’ d’intercanvi tecnològic entre gent gran i joves

1081
Cloenda 'Avis 2.0'
Cloenda 'Avis 2.0'

Aquest dimarts ha clos el programa ‘Avis 2.0’, que enforteix aprenentatge i vincles afectius entre la gent gran i els alumnes del Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT). Ha estat la segona edició del programa que, durant aquest primer trimestre de curs, ha implicat usuaris de l’Esplai d’Avis de Buenos Aires i 15 alumnes del grup de Fabricació Mecànica i Instal.lacions Electrotècniques.

Montse Boix, tutora dels alumnes participants, explica que “el programa ha consistit en fer coincidir, durant una hora setmanal, els alumnes i la gent gran”. Durant aquestes trobades, “els alumnes es posaven en el paper d’ensenyar el funcionament d’aparells tecnològics, com ara els smartphones i les tablets, i la gent gran els escoltava, intercanviava les experiències i compartia les dificultats a l’hora d’aprendre’n l’ús”.

Montse Boix, tutora PFI-PTT

L’objectiu principal és fomentar l’aprenentatge en l’ús de les noves tecnologies per part de la gent gran (smartphones, tauletes i ordinadors), l’intercanvi d’experiències i treball en valors de forma bidireccional. ‘Avis 2.0’ també ha volgut actuar sobre l’aïllament social comunitari o institucional, i afavorir una millor convivència amb la creació de sinèrgies positives, fomentar l’empatia i la paciència dels joves, ha remarcat Boix.

Montse Boix, tutora PFI-PTT

La tutora del PFI-PTT destaca que “l’experiència que han compartit ha estat molt interessant. Cada dia sortien molt satisfets, uns i altres. És una activitat que té èxit i que és enriquidora per ambdues bandes”. Per tot plegat, Boix està convençuda que hi tornaran l’any vinent.

Montse Boix, tutora PFI-PTT

 

Aquesta iniciativa, conjuntament amb la del programa ‘Ens posem guap@s’, compta el suport de la Regidoria d’Ensenyament i de la Unitat de Gent Gran Activa de l’Ajuntament de Martorell.

Cloenda 'Avis 2.0'