Ràdio Martorell ho té tot a punt per a aquest inici de curs amb una programació referent i propera, farcida d’actualitat, entreteniment, música, coneixements i participació. Programes ben diversos entre ells per connectar amb tots els públics. La nova temporada s’estrena aquest dimarts, 12 de setembre, al 91.2 FM, i podeu consultar-la a martorelldigital.cat, on també podeu escoltar els podcasts dels programes.

Nous espais a la graella

Com a novetats, l’emissora municipal recupera els diumenges, a les 10.00h, i en reemissió dimecres, a les 11.00h, el programa Sembla mentida…però és veritat, un espai setmanal presentat per Cisco Saenz de Pablo. Descobrirem coses que pensàvem poc probables, però que són una realitat. L’historiador Miquel Vives aportarà les dades històriques.

Tamara Ribera s’incorpora a l’elenc de col·laboradors amb Univers astrologia. Aquest programa quinzenal us ensenyarà a llegir els astres i aprendre com poden influir-nos en el nostre comportament o en el dia a dia. Els dimarts, a les 19.00h, i en reemissió dijous, a els 12.00h.

A Racó Lila, Cèlia Chulià entrevistarà dones martorellenques que brillen per la seva trajectòria personal o professional. Posarem en valor les veus femenines del poble i les seves aportacions, els dimarts, a les 15.30h, i els dijous en reemissió, a les 13.00h.

Bernat Vea torna als estudis de Ràdio Martorell per presentar Fade In tots els dimecres, a les 19.00h, i els diumenges, a les 22.00h. Més que un DJ punxant una playlist prefabricada. Cada setmana s’abordarà, des d’una visió personal i sense gaires prejudicis, l’impacte de la música de diferents èpoques en la cultura planetària, establint nexes amb la literatura, el cinema o la dansa.

Cassette & Bic Ràdio Show és el projecte radiofònic de Pau Corbalán, qui viatja cada setmana al passat musical recent per homenatjar els temes que remouen emocions. Energia i el seu toc d’humor personal filen cada cançó escollida. Els dissabtes, a les 19.00h, i els diumenges en reemissió, a les 23.00h.

Contingut de producció pròpia

Aquesta temporada podreu seguir gaudint de Gent amb entitat per conèixer en profunditat les associacions i persones rellevants del poble. Els treballadors del Centre Ocupacional de Can Serra ens continuaran explicant el seu dia a dia a Can Serra parla. Palou Advocats ens aconsellarà sobre temes legals a L’advocat a l’abast.

Queralt Puig i Montse Ariza ens aproparan personatges destacats a +q talents. Jaume Monés conduirà la tertúlia ciutadana Martorell a debat. Josefina Canals desgranarà el poder de la literatura propera i d’arreu a Martorelletres. I Ferran Riera seguirà assessorant sobre els drets dels consumidors a la càpsula de Consum.

La coach Mari Carme Rodríguez parlarà de creixement personal amb diversos experts a Cap i cor. Maria Antònia Blanco ens facilitarà receptes per llepar-se els dits a Tots a la cuina. Jaume Monés ens durà de ruta i viatge per fugir de l’estrès al Sendes. I Quim Parera desvetllarà i analitzarà la cartellera cinematogràfica setmanal a Rosebud.

Bona música i molta companyia

Pel que fa als programes musicals, Assumpta Mera i Manel Garrido a Mil Moments Musicals seguiran aixecant els vostres matins amb ritme, dedicatòries i bona conversa. Igual que Rosa Maria Farreras amb Una rosa i tu, els caps de setmana a l’hora del cafè.

Ressò Sardanista, l’informatiu de la sardana de Màrius Escoda i Salomé Miró, ens delitarà amb la nostra dansa, Eloy García amb la música clàssica a Dando la nota i Elpidi Bofill amb el jazz més original a Jazzmúsica. Hugo Mata, Dj Matador, ens omplirà de sons llatins a El Templo Salsero. Xavier Gargallo ens retornarà a les pistes de ball dels 70, 80 i 90’s a Sac de sons.

El punk, rock, ska, reggae i mestissatge són marca Revolta sonora, amb Andreu Ortega, qui ens informarà de les novetats, concerts i festivals contraculturals. Carles Mallabrera celebrarà el seu Ritual amb la música no comercial més preuada. I els temes que més ho peten sonaran a La Tarda i a Don’t Stop Dancing de José Antonio Castillo, així com a Descubre by Top Playlist de Bruno Navarro.

Informació que toca de prop

Els serveis informatius de Ràdio Martorell us expliquen l’actualitat de casa nostra a través de butlletins horaris, a l’edició migdia i vespre del Radioinformatiu, i a l’edició resum del cap de setmana. La informació comarcal de la setmana es resumeix a A 5 Bandes en emissió conjunta amb les emissores del Baix Llobregat Nord.

Cada tercer dilluns de mes, podreu seguir en directe els plens municipals i l’entrevista mensual amb l’alcalde Xavier Fonollosa per fer repàs de l’actualitat martorellenca.

I l’actualitat esportiva s’aplega al Radioesport, on parlem dels resultats, fitxatges, jugades i novetats dels clubs de casa. El cap de setmana, retransmetem els partits més destacats de la jornada en directe a Martorell en joc.