Ramon Gasch inaugura a la Biblioteca l’exposició ‘365 pintures 2022’

470
''365 pintures 2022' Ramon Gasch

La Biblioteca Francesc Pujols ha estrenat aquest dilluns les activitats de setembre amb la inauguració de l’exposició 365 pintures 2022 de Ramon Gasch, que es podrà veure al llarg de tot aquest mes. Durant l’acte d’obertura s’ha fet una tertúlia a la sala polivalent de l’equipament i un petit refrigeri per als assistents gentilesa de l’autor.

El polifacètic Ramon Gasch (Santa Maria de Palautordera, 1950) és enginyer tècnic, escriptor i artista. Durant l’any 2022, va decidir pintar una obra cada dia en fitxes de petit format. “Vaig trobar que en aquesta mida trobava inspiració per fer un dibuix diari. Cada mes, un estil pictòric diferent. Era un objectiu que em semblava abastable i, finalment, ho vaig aconseguir”, ha explicat.

Ramon Gasch, autor '365 pintures 2022'

Gasch ha reconegut que “la inspiració em sortia de dins, de veure les obres dels grans artistes, de mirar el carrer, d’observar la gent, de la vida. Quan a un li agrada pintar o escriure, la inspiració la troba”. Una inspiració que, sobretot, li sobrevé als vespres. “Quan el sol comença a caure és quan inicio els esbossos i recopilo informació”.

Ramon Gasch, autor '365 pintures 2022'

Principalment interessat en la natura, la mostra exhibeix paisatges de tota mena, però també formes humanes, geomètriques i abstractes, totes elles pintades amb colors ben vius que atrapen la mirada de l’espectador. Aquest 2023, l’autor vol repetir proesa i seguir pintant una obra cada dia, fita que és a punt de tornar a aconseguir.

Ramon Gasch ha publicat alguns manuals tècnics i un llibre amb les seves vivències professionals. És membre fundador del GEM (Grup d’Escriptors del Montseny) i ha col·laborat en la publicació del llibre Relats del Montseny (2013). És autor també de les novel·les D’un temps sense esperança (2004), crònica novel·lada sobre els camps de concentració franquistes, i Núvol negre (2008, sobre l’accident de Txernòbil).

En col·laboració amb l’escriptor martorellenc Andreu González Castro ha escrit Bon cop de falç! (2011), guardonada amb el Premi Nèstor Luján de novel·la històrica. La seva col·laboració va seguir amb Defensors de la terra (2013), que continua la història de la família Martí, i La venjança dels almogàvers (2015).