Raül Black tanca dimecres La Màgia del Nadal amb humor, música, interacció i màgia

980

La 10a edició de La Màgia del Nadal es tanca aquest dimecres 5 de gener de 2017 amb l’actuació de la companyia de màgia Raül Black, a les 18.30h a l’auditori Joan Cererols del Centre Cultural. La formació sorgeix de la passió per la màgia que sent, des de mitjans dels anys vuitanta, el seu impulsor, Raül Black. El que van començar sent espectacles de màgia de saló, d’aprop i d’escenari per a festes particulars, comunions i casaments es va convertir després en Magic Factory (entre el 1994 i el 2007) i actualment en aquesta companyia que visitarà Martorell per posar la cirereta a aquest cicle d’espectacles dirigits a petits i grans.

P9252559-Raül, quin tipus d’espectacle té pensat d’oferir-nos a Martorell?
-Aquí a Martorell he preparat un espectacle de tipus molt familiar, amb la voluntat que agradi tant als grans com als petits.

-Quins trucs hi podrem veure?
-Podem trobar des d’aparicions de coloms a jocs amb espases en els que posem una caixa al cap d’una persona i entravessem la caixa. També jocs molt humorístics. M’agrada la compaginació dels jocs que són musicals i que facin una mica d’efectes, barrejats amb l’humor. Aquesta és la base dels meus espectacles i sobretot aconseguir que interactuï molt la gent.

-Porta més de 30 anys treballant d’il·lusionista i mag i també ha guanyat força premis. Encara es continua posant nerviós quan surt a l’escenari?
-A veure, no, nerviós no és exactament la paraula. Nerviós et pots posar quan estrenes un espectacle, quan vas a aquests campionats, en aquest cas sí que et poses nerviós perquè és una tensió que tens. Tot i així encara que no estem fent campionats i estrenant sempre espectacles, abans de començar sempre es té alguna cosa dins que és bo que passi. Aquesta mica de nervi fa que després es transformi en adrenalina i això fa que surti tot amb molta més energia. El que no pot ser és sortir sense ganes, pel bé de l’espectacle.

-Ha portat molts dels seus espectacles fora d’Espanya. Ha treballat a França, Anglaterra, Itàlia… Depenent del país, hi ha una demanda diferent del tipus d’espectacles?
-Quan nosaltres marxem a fora en aquests països jo porto un tipus d’espectacle en concret que és el de “Grans il·lusions”, és tot musical i amb coreografies, amb noies, aparicions i desaparicions de persones. Més o menys tothom vol el mateix tipus de màgia però la veritat es que a França i a Itàlia les demandes són una mica més teatrals. Aquest aspecte mica en mica també va entrant aquí al nostre país, ja que cada vegada s’està fent la màgia més teatral.

Raul Black-L’any 2012 va participar al programa de televisió Tú si que vales. Li va obrir més portes professionals?
-Sí, segurament que això va servir, vulguis o no, en un programa com aquest et veu més gent i hi surts guanyant. De fet, per això s’hi va, perquè la televisió és un mitjà de difusió i publicitat molt gran.

-Què i qui li va despertar el seu interès per la màgia?
-Els meus ídols sempre han sigut Juan Tamariz i David Copperfield. Al veure la seva màgia a la televisió se’m va despertar la curiositat. Encara que havia tingut el típic joc de Magia Borrás quan era molt petit, hi ha molts trucs d’aquests que no entens amb 5 o 6 anys i si no t’ajuden no acabes de saber com van. Sí que havia fet alguna cosa, però sobretot quan tens una mica més de raó, a partir dels 11 o 12 anys, llavors sí que comences a mirar més coses pel teu compte.

-Ens ha dit que l’espectacle és familiar, tot i que hem vist en diferents galeries d’imatges del seu web que l’estètica dels espectacles és molt vampírica…
-En aquest cas no. Aquí a Martorell sortiré sol a l’escenari i ho faré amb un frac negre de mag, una mica diferent, però no se’n surt massa del normal. No vaig vampíric en aquesta ocasió, només quan fem l’espectacle de “Grans il·lusions”, aquí sí que la nostra estètica és amb les noies portant uns ullals, amb lentilles blanques als ulls per fer més impressió. Però en aquest cas a Martorell vindré molt normal, no fairé por als nens.