Reconeixement a Protecció Civil de Martorell pels més de 10 anys de l’associació

676
Dia Protecció Civil

L’associació de Protecció Civil de Martorell ha estat reconeguda aquest matí pels més de 10 anys de servei a l’acte de celebració del Dia de la Protecció Civil de Catalunya, que ha tingut lloc a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya a Mollet del Vallès. Hi ha assistit el regidor de Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Comunicació, Lluís Sagarra, el cap de la Policia Local de Martorell, Sergi Duarte, i voluntaris del cos de Protecció Civil del nostre poble.

El Dia de la Protecció Civil de Catalunya és un punt de trobada i de reconeixement per a totes aquelles persones i organitzacions que treballen per millorar en la gestió de les emergències i reduir-ne l’impacte a la societat.

La jornada s’adreça als voluntaris i voluntàries de Protecció Civil de les associacions inscrites al Registre Especial de la Direcció General de Protecció Civil (DGPC), responsables i tècnics de Protecció Civil dels ens locals, personal de la Direcció General de Protecció Civil i representants d’organitzacions col·laboradores en l’àmbit de la Protecció Civil.

L’objectiu és fomentar la relació entre els diferents organismes col·laboradors de Protecció Civil i la DGPC creant un espai per compartir experiències i coneixements.

El parlament de benvinguda ha anat a càrrec de Mercè Salvat, directora general de Protecció Civil. El meteoròleg Francesc Mauri ha pronunciat la conferència ‘El canvi climàtic i les emergències’.

A continuació, s’ha fet una taula rodona per parlar de ‘L’administració local i l’atenció a la ciutadania en emergències’ a càrrec de Laura Poblet, regidora de Comunicació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, de Josep Lluís Pouy, tècnic de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes i de Meritxell Ulldemolins, regidora de Joventut i Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Alcanar.

Una segona taula de debat ha estat ‘Garantia dels serveis bàsics en emergències’ amb Jordi Casas, responsable d’Operacions i Manteniment d’ENDESA a Catalunya, de Roser Burata, directora tècnica del Consell d’Empreses Distribuïdores d’Alimentació de Catalunya (CEDAC) i de Sònia Oriola, tècnica de l’Àrea d’atenció a les persones de l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

Per tancar l’acte, s’han lliurat les diferents distincions, entre elles a l’associació de Protecció Civil de Martorell, que ha estat recollida pel seu president Jordi Guillén. El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, ha fet els parlaments de cloenda.