La Setmana de la Lactància aixeca el teló i posa en relleu els beneficis de l’alletament

626
Setmana Lactància Materna 2022

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, en col·laboració amb l’ASSIR Baix Llobregat Nord-Atenció Primària Metropolitana Sud i els ajuntaments de la comarca, han inaugurat aquest diumenge la vuitena edició de la Setmana de la Lactància Materna a la plaça de les Cultures amb una jornada farcida d’activitats relacionades amb l’alletament. Martorell n’és l’amfitriona i cobrirà els 13 municipis del Baix Llobregat Nord que s’hi adhereixen.

L’edició d’enguany ha recuperat la presencialitat, després de dos anys sense poder fer-ho a causa de la pandèmia. El focus s’ha posat en el fet d’enfortir la capacitat dels diferents àmbits implicats en protegir i promoure la lactància materna. En aquest sentit, a la plaça de les Cultures s’han donat cita establiments dedicats a productes naturals per a la lactància i de roba i complements per als nadons, clíniques de fisioteràpia i terapeutes nutricionals i especialistes en la lactància, el dol perinatal i en la gestió del banc de llet de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

El director de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, Jordi Trelis, ha destacat les particularitats d’aquesta setmana, que són “la presencialitat i el fet que Martorell n’és la ciutat amfitriona”. A més, ha exposat que cal “sensibilitzar a la població que la lactància materna ha demostrat que aporta beneficis per al nadó i les mares”.

Jordi Trelis, director FHSJM

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha intervingut per subratllar la progressió de la Setmana de la Lactància Materna, que “ha anat creixent en participants i afluència a les activitats que s’hi fan, fruit del treball dels darrers vuit anys”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Dues de les paradistes que avui han estat a la plaça de les Cultures han coincidit a destacar que cal tenir cura de totes les fases de la lactància i de tots els escenaris que poden donar-s’hi. Maria Simón prepara capses dels records, per a aquelles infants que no arriben a néixer o que ho fan i moren al cap de poc temps. “Cada vegada es visibilitza més però cal fer-ho”, ha apuntat.

Maria Simon

De la seva banda, Sonia Aurell és la responsable del centre integral Kaizen Salud i afirma que “estem encantades de formar-hi part per recolzar les mares, famílies i bebès”.

Sonia Aurell

La jornada s’ha estès durant tot el matí i ha comptat amb establiments martorellencs i la Biblioteca Francesc Pujols, amb una oferta variada de contes i llibres per a infants i les famílies.