El Punt Òmnia ha engegat amb el calendari trimestral de cursos formatius per apropar les noves tecnologies i la digitalització a tothom. Proposarà aquesta tardor formacions d’aprenentatge digital per a grups reduïts i en diversos nivells; esdevindrà un espai per a gent d’entitats que volen adquirir coneixements digitals i també un punt d’assesorament per a tràmits en línia. La gran novetat és el canvi d’ubicació, al Centre Cultural.
Un compendi d’activitats que es despleguen tots els matins de dilluns a divendres i dues tardes la setmana, i que s’adreça especialment a persones i col·lectius sense nocions digital o amb coneixements molt bàsics.
La plena alfabetització digital és l’objectiu final. “Cada cop la societat ens exigeix més digitalització. Si fem els tràmits telemàticament des de casa, ens estalviem cites prèvies i desplaçaments. Això és un gran avantatge”, destaca Sergi Aragonès, dinamitzador i gestor del Punt Òmnia a Martorell.
Sergi Aragonès, dinamitzador Punt Òmnia Martorell
L’espai proposa aquest trimestre tres cursos d’aprenentatge digital: Nivell 0, Nivell 1 i ‘El meu smartphone’. El de nivell 0 és “per a persones que no han tingut mai contacte amb les noves tecnologies ni amb l’ordinador, que no han tocat un teclat ni han fet servir un ratolí”. El de nivell 1, per a “gent que en el seu moment van fer una mica d’ús de la informàtica, però que després ho van deixar”.
Sergi Aragonès, dinamitzador Punt Òmnia Martorell
Del nivell 0 hi ha tres grups i del nivell 1 n’hi ha dos, a l’igual que passa amb el curs ‘El meu smartphone’: “Els mòbils qui més qui menys tothom en té. No deixen de ser petits ordinadors en miniatura. Si els sabem fer servir podrem fer pràcticament el mateix que podem fer amb l’ordinador”, diu Aragonès.
El Punt Òmnia també inclou propostes comunitàries com l’Espai de trobada TIC, “on es fa debat de les noves tecnologies i on ens retroalimentem tots plegats”; o els cursos d’aprenentatge per a persones derivades del SOC per millorar l’ocupabilitat: “gent que no ha tocat gaire un ordinador i que cal capacitar per a que siguin capaços de fer-se un Currículum Vitae, d’enviar-lo per correu electrònic i millorar així les seves habilitats a l’hora de trobar feina”.
Aragonès afegeix que també s’estableixen col·laboracions amb altres serveis i entitats del municipi: el Centre Obert, les Germanes Hospitalàries o els usuaris de Can Serra.
Sergi Aragonès, dinamitzador Punt Òmnia Martorell
Finalment, el servei també dona la possibilitat de fer tràmits en línia amb cita prèvia: “Ajudo aquests usuaris a saber a quines pàgines han d’entrar, com omplir un formulari, adjuntar una foto, enviar un document…tràmits que els poden fer una mica de vertigen si els han de fer sols a casa. Els ajuda molt tenir al costat una persona de suport”.
Del Complex Educatiu al Centre Cultural
L’arribada del nou curs ha portat com a novetat el canvi d’ubicació del Punt Òmnia, que ha deixat el Complex Educatiu per traslladar-se al primer pis del Centre Cultural. Aragonès considera que el nou espai té “una sala molt ben acondicionada i que té més visibilitat”.
Sergi Aragonès, dinamitzador Punt Òmnia Martorell
Actualment, “hi ha força places disponibles al curs de smartphone del divendres al matí, i també en el d’alfabetització nivell 0 pel que fa al grup dels dimecres i dijous”. Tothom qui n’estigui interessat i vulgui conèixer tots els cursos i els seus horaris, pot entrar en aquest enllaç, enviar un mail a martorell@xarxaomnia.gencat.cat o al telèfon i WhatsApp 607 47 08 76.