Mauro Ortega s’embutxaca quatre medalles al Campionat d’Espanya de Rubik

900

Mauro Ortega López va guanyar quatre medalles al Campionat d’Espanya 2022 de Cub de Rubik, celebrat del 7 al 9 d’octubre a l’X-Madrid d’Alcorcón. El martorellenc es va endur a casa un or, dues plates i un bronze en la competició d’àmbit estatal més important d’aquesta disciplina, organitzada per l’Associació Espanyola d’Speedcubing i l’Associació Madrilenya d’Speedcubing.

L’especialitat d’Ortega és el fewest moves, que consisteix a trobar la resolució del cub amb els mínims moviments possibles en una hora. És just en aquesta categoria que es va coronar amb el primer lloc del pòdium, després de rubricar una mitja de 23,33 moviments en els tres intents que integra la prova.

El jove també va fer-se amb dues medalles de plata en categoria 7×7 amb una mitjana de 2,47 minuts i en 5×5 amb 58,10 segons, i amb una medalla de bronze en 6×6 amb un temps promig de 2 minuts.

A més, va quedar segon representant Catalunya a la Copa d’Espanya per comunitats autònomes, un format adaptat de les competicions continentals que per primera vegada es va disputar en paral·lel al Campionat d’Espanya. La primera posició va ser per a Madrid i la tercera per a Andalusia.

L’speedcuber està encerclant un any imparable, després de batre el record estatal de fewest a l’Aldeilla Mental Breakdown 2022 d’Almeria el passat juny, abaixant la fita a 22,33 moviments. Al juliol, va fer l’únic podi espanyol al World Cube Association (WCA) European Championship 2022 a Copenhague (Dinamarca), aconseguint la tercera posició a la seva categoria dominant.

El jugador trobarà temps entre els seus estudis a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on està cursant Matemàtiques i Física, per seguir dedicant-se a la seva passió. La cita més propera és aquest dissabte, 22 d’octubre, al Minyons de Terrassa Open 2022.

Els dies 12 i 13 de novembre jugarà i coorganitzarà el Potablava Open a El Prat de Llobregat, i el 10 i 11 de desembre viatjarà a Archena (Múrcia), on es farà el primer campionat espanyol de 24 hores de durada. A l’agenda de 2023 ja té subratllat el Lleida Open el 4 i 5 de febrer, l’FMCSpain i Aldeilla Open d’Almeria l’11 i 12 de febrer, i el Sant Valentí Parets Open el 18 i 19 de febrer.