Reconeixement a la comunitat educativa en l’acte inaugural del nou curs escolar

1032
Acte inauguració curs escolar 2022-23

El Molí Fariner ha estat l’escenari escollit enguany per fer l’acte inaugural del curs escolar 2022-2023, organitzat per l’Ajuntament de Martorell. Hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora d’Ensenyament, Soledad Rosende, el director dels Serveis Territorials d’Educació del Baix Llobregat, Albert Grau, i l’inspector de zona del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Eduard Carbonell. La cita ha servit per donar la benvinguda als nous equips directius, homenatjar els docents amb 25 anys de servei al poble, i als qui s’han jubilat els darrers dos cursos.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha dit que la dels professors i professores “és una tasca espectacular i molt difícil alhora, perquè esteu formant els nostres nens i nenes, no només amb transmissió de coneixements sinó també amb valors. Això és educar el futur, perquè els nens i nenes són els qui demà faran que el món rutlli. Per tenir un futur millor hem de començar per l’educació. Desitjo que tingueu un bon curs i que pugueu reprendre les activitats que durant la pandèmia no heu pogut fer”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Soledad Rosende, regidora d’Ensenyament, ha remarcat que “lluny del que es pugui pensar, pel sistema educatiu de Martorell la pandèmia no ha estat ni una aturada ni un pas enrere. Tots plegats hem enfortit el nostre sistema educatiu, hem desenvolupat nous serveis i projectes, alguns d’ells pioners a Catalunya”. “Volem incorporar més agents que s’impliquin en l’educació dels infants i joves de Martorell. Hem de treballar en la reducció de la segregació, en l’assoliment de la veritable equitat, en la innovació i la digitalització”.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament

El director dels Serveis Territorials (SSTT) del Baix LLobregat, Albert Grau, ha destacat que “és un goig captar l’alegria de poder retrobar-nos de nou, després de dos anys d’estar compartimentats i tancats, amb un deteriorament important de la convivència per la pandèmia”. “Agrair-vos la feina i els sacrificis que heu hagut de fer aquests anys perquè l’educació seguís funcionant. Agrair també la disponibilitat de l’Ajuntament de Martorell per col·laborar i estar amatents a les necessitats escolars. I felicitar-vos per la designació de Martorell com a Ciutat Europea de l’Esport i pel projecte educatiu Martorell 360”.

Albert Grau, director SSTT Baix Llobregat

La celebració ha servit per donar la benvinguda a les noves direccions dels centres educatius. De l’Escola Els Convents a la directora Yasmina Salamanca, a la cap d’Estudis, Irene Balmaseda, i a la secretària Mònica Ardid. De les llars d’infants municipals a Vicky Prieto, directora de Les Torretes, i Meritxell Palau, directora de Riu de Sons. De l’Institut Pompeu Fabra a Susana Navarro, directora, Verònica Santamaria, cap d’Estudis i Jordi Parés, secretari. Del Centre de Formació d’Adults, Gemma Parreño, directora, Anna Roca, cap d’Estudis i Toni Griera, secretari. De l’Escola Lola Anglada, Roser Munné directora, Merche Moro, cap d’Estudis, i Maria José Barahona, secretària. De l’Escola Oficial d’Idiomes, Núria Abad, directora, Katherina Preise, cap d’Estudis i Alba Calero, secretària. I del Col·legi La Mercè, el director Daniel Moll, la sotsdirectora Carme Gil, Montse Esteve i Zaira Alvarez, caps d’Estudis d’Infantil i Primària i de Secundària, respectivament.

A més, s’ha fet el reconeixement als membres de la comunitat educativa que porten 25 anys de servei a Martorell: Conxa Coca, mestra d’Educació Infantil de l’Escola José Echegaray, Josep Arnaus, conserge d’El Pontarró, Montse Roig, mestra de Primària del Col·legi La Mercè, Òscar Esqué, professor de Secundària de La Mercè, Carles Millàs, professor de Secundària de La Mercè, Montse Font, professora de Secundària de La Mercè, Maria Dolors Roda, professora de Secundària de La Mercè, Antoni Comaposada, professor de Secundària de La Mercè, Pere Forga, professor de La Mercè, Josep Anton Garrido, professor de Secundària de La Mercè, Sole Guevara, professora de Secundària de La Mercè, Inés Ruiz, mestra de Primària de La Mercè, Montserrat Tió, professora de Secundària i Batxillerat de La Mercè, Carme Bueno, professora d’art, Dolors Caro, docent de l’FPI-PTT, i Núria Ros, educadora de les llars d’infants municipals.

Per últim, s’ha homenatjat als membres de la comunitat educativa que s’han jubilat els darrers dos cursos. Han estat Eloina Diaz, professora de Llengua Castellana de l’Institut Pompeu Fabra, Andrés Martínez Reche, professor i cap del Departament de Llengües Clàssiques de l’Institut Pompeu Fabra, Rosa Maria Monsó, professora de Català i Aula d’Acollida de l’Insitut Pompeu Fabra, Montse Tendero, professora d’Educació Física i directora de l’Institut Pompeu Fabra, Xavier Benedicto, professor de Matemàtiques i coordinadora de Batxillerat Nocturn de l’Institut Pompeu Fabra, Xavier Joseph, professor de Biologia i Geologia i director de l’Institut Pompeu Fabra, Conxita Pujol, professora de Matemàtiques i coordinadora del Batxillerat Nocturn de l’Institut Pompeu Fabra, i Adela Llopart, mestra i directora de l’Escola Lola Anglada.

També Mari Carmen Espinosa, mestra tutora d’Educació Infantil i Primària a l’Escola Vicente Aleixandre, Ana Maria Blanco, mestra tutora de Primària de l’Escola Vicente Aleixandre, Montserrat Valls, tutora d’Educació Infantil de l’Escola Vicente Aleixandre, Ana Ponce, mestra de Primària de l’Escola Els Convents, Helena Orus, mestra d’Educació Infantil de l’Escola Juan Ramon Jiménez, Maria José Moreno, mestra tutora de Cicle Inicial de l’Escola Juan Ramon Jiménez, Carme Hinojosa, educadora d’Educació Especial a El Pontarró, Emma Argüelles, mestra d’Educació Especial a El Pontarró, i Montse Torras, professora de Secundària del Col·legi La Mercè.

La presentació de la gala ha anat a càrrec d’Imma Marín, presidenta i fundadora de Marinva, especialista en joc i educació. Per tancar, els presents han gaudit d’una dinàmica de gamificació a càrrec de Marinva i d’un refrigeri.