Rescaten els passatgers d’un tren de Rodalies entre Martorell i Gelida per una avaria elèctrica

3075
Foto: Twitter Ajuntament Sant Esteve
Foto: Twitter Ajuntament Sant Esteve

El tren de la línea R4 de Rodalies Renfe amb destinació Sant Vicenç de Calders va quedar aturat ahir a la tarda, entre les estacions de Martorell i Gelida, a causa d’una avaria elèctrica a la catenària. Els passatgers van estar més d’una hora tancats amb els llums d’emergència i mitja hora a les fosques. Els Bombers de la Generalitat, els Mossos d’Esquadra i el personal de seguretat de Renfe van haver d’auxiliar els viatgers del comboi i dirigir-los a peu, durant un quilòmetre, per una pista forestal fins l’autobús llançadora disposat per la companyia ferroviària.

Jésica Gómez és una de les passatgeres que va patir ahir l’odissea. Explica que el tren va passar Martorell de llarg per una via contra sentit i que, poc després, es va aturar abans d’arribar a Gelida. “Des del meu vagó veia el peatge de Martorell. Durant uns 20 minuts vam tenir llum dins el tren, però després ens vam quedar sense”. L’usuària relata que van estar una hora i quart a les fosques, il·luminant-se amb els telèfons mòbils, i que al vagó hi havia molta gent gran i també nens petits. “Ens van fer dirigir-nos al primer vagó i, com que hi havia una mica d’alçada, van col·locar una escala i els Mossos ens van ajudar a baixar”.

Jésica Gómez, passatgera (Declaracions cedides per Ràdio Gelida)

“Si existeix un protocol d’evacuació, crec que no es va dur a terme de forma correcta, ja que vam haver de sortir del tren i fer un camí a les fosques fins arribar a la carretera, on es va oferir als usuaris un servei alternatiu d’autobús”, ha dit.

Jésica Gómez, passatgera (Declaracions cedides per Ràdio Gelida)

La línia R8 de Rodalies també va resultar greument afectada per l’avaria. Entre Martorell i Rubí es va suspendre la circulació de trens i els viatges van haver de fer els trams tallats mitjançant un servei alternatiu per carretera. Els retards horaris en ambdues línies de tren van arribar a superar els 45 minuts.