Resta oberta la convocatòria per presentar obres al 45è Premi Vila de Martorell

1486
44è Premi Vila de Martorell
44è Premi Vila de Martorell

Fins al 19 de febrer, resta oberta la convocatòria per presentar obres al 45è Premi Vila de Martorell. El certamen estrena un premi per a traductors de clàssics de la literatura. Contempla set categories d’abast internacional, nacional i local, quatre publicacions de llibres, una dotació de prop de 7.500 euros i participacions a tallers d’escriptura.

En primícia mundial, el Premi Vila incorporarà aquesta edició el Premi Traducció de Clàssics Memorial Montserrat Ros, amb la col·laboració de l’editorial martorellenca Adesiara. El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Andreu González, afirma que “ens fa molta il·lusió que la principal editorial que tenim a Martorell, i que publica llibres de categoria, presenti un guardó d’aquestes característiques dins el Premi Vila”.

Andreu González, regidor de Cultura

Els traductors que vulguin optar al guardó hauran de presentar d’un projecte de traducció al català d’una obra literària grega o llatina de l’antiguitat, l’Edat Mitjana, el període Bizantí o el Renaixement. La traducció haurà de tenir un mínim de 75 pàgines de 2.100 espais, i s’optarà a 2.000 euros i la publicació de l’obra per part d’Adesiara en edició bilingüe (grec/català o llatí/català), dicta Jordi Raventós, director d’Adesiara.

Jordi Raventós, director editorial Adesiara

Raventós subratlla que és un premi dedicat als traductors de grec o llatí, que acostumen a ser els eterns oblidats en els premis i certàmens, i que, alhora, el dediquen a Montserrat Ros, una gran experta en llengua catalana i grega.

Completen la categoria oberta els premis Llibre de Poemes en Català i Llibre de Poemes en Castellà -dotats amb 2.000 euros i l’edició de l’obra cadascun-. També hi haurà un premi de Microrelat -400 euros- i, pel que fa als premis locals per adults, hi haurà el del Llibre de Poemes o Obra en Prosa en Català -780 euros, un taller d’escriptura a Martorell i l’edició de l’obra guanyadora-; el premi al Conte -100 euros i un taller d’escriptura a Martorell- i al millor Poema -100 euros i un taller d’escriptura a Martorell-.

El termini de lliurament de les obres es perllonga fins al 19 de febrer de 2020. Les persones interessades hauran d’enviar els seus originals en format pdf a l’apartat corresponent del web premivila.martorell.cat.