Retrobaments i bons records al dinar del grup de Facebook ‘Martorellencs pel Món’

1131

El grup de Facebook Martorellencs pel Món, creat fa tres anys amb la finalitat d’unir persones nascudes o residents al municipi, ha organitzat avui un dinar al Restaurant Aqqua. Hi ha assistit una vuitantena de persones, entre elles la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera.

Martorellencs pel Món va ser creat l’any 2013 per Agustí Riera, martorellenc resident a Canàries, i aplega més de 600 internautes que resideixen a Martorell o que hi han nascut i viuen a diferents parts del món. L’actual administrador de la pàgina, Antonio Riera, ha dit que el grup els permet “interaccionar, estar informats del què passa a Martorell, fer trobades i retrobar gent que feia molt que no veiem” de Sabadell, Barcelona, Sant Feliu, Sant Esteve Sesrovires, Roses, Alacant, Madrid, Santander o Tenerife.

Des d’Alacant ha vingut al dinar Rosa Valldosera, membre del grup des dels seus inicis gràcies a la motivació del seu cunyat. “He trobat moltes amigues i companyes d’escola amb les quals no havia tingut més contacte. Em sento martorellenca i hi trobo a faltar la seva gent i l’estil de vida”.

Maria Mercè Peñalvert, fa 30 anys vivia a Sabadell i un any que viu a Roses per motius personals. “Gaudeixo de les noves amistats i sóc força activa a la pàgina. Ens fem molta companyia i no ens trobem mai sols. El grup ha anat in crescendo, fem excursions i quedades. Hi participo tot el que puc”.

Judit Ganduxé va traslladar-se a Alcorisa (Terol) fa 10 anys per motius laborals. Adherir-se a aquesta “comunitat online” li ha permès “conèixer millor gent que ja coneixia de vista, però a qui mai havia saludat”. Reconeix que la vida a Alcorisa és bona i tranquil·la, però troba molt a faltar la família.

Des de la seva creació, el col·lectiu ha celebrat sortides a Sant Genís de Rocafort, Montserrat, Sant Miquel del Fai, Roda de Ter o Vic, així com diferents àpats de germanor. Tenen previst fer una nova trobada el proper mes de març.