Rosa Grau exposa i ven els seus dibuixos per recaptar fons contra el càncer

1453
Inauguració 'Tinc un bony al pit'
Inauguració 'Tinc un bony al pit'

Després de publicar el llibre Tinc un bony al pit, sobre la seva experiència amb el càncer de mama, la martorellenca Rosa Grau ha inaugurat aquest dijous una exposició homònima de dibuixos i poemes. Totes les làmines estan a la venda per recaptar fons contra la malaltia. La mostra es podrà veure fins el 8 d’abril a L’Enrajolada i forma part dels actes del Dia Internacional de les Dones a Martorell.

L’autora ha explicat que “tenia guardats en una carpeta una seixantena de dibuixos a carbó en DIN-A3 i he decidit exposar-los, vendre’ls i destinar-ne l’import íntegre -50 euros per quadre- a l’associació Catalunya contra el Càncer”. Cada dibuix penja al costat i guarda relació amb un dels poemes del seu llibre. A més, es projecta un vídeo editat per la seva filla, Nina Cintas, amb diferents dones recitant els versos.

Rosa Grau, autora exposició

Els assistents a la inauguració, entre els quals el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, s’han posat un mocador al cap i han fet ‘El ball del bony al pit’. “Li vaig demanar al meu fill Arnau Cintas que creés una cançó a partir dels trossos més vitals i alegres dels meus poemes. Neus Muntaner, qui ha fet dansa contemporània i clàssica, ha dissenyat la coreografia, que és com recitar un poema amb el moviment”, ha dit.

Rosa Grau, autora exposició

La mostra comptarà amb activitats complementàries com un taller de paraules tàctils el 10 de març, a les 12.00h, a càrrec de la poetessa Núria Domènech. Susana González i Tomy Tengo explicaran la seva experiència amb el càncer de mama el 14 de març, a les 18.00h. Íngrid Alemany i Nina Cintas proposaran un taller-collage amb poemes de Rosa Grau el 16 de març, a les 18.00h, i Pilar Santamaria conduirà un taller d’abraçades curatives el 4 d’abril, a les 18.00h.