Rosanes posa el punt i final a les festes de barris del 2018

1071

Rosanes ha tancat, un any més, la temporada de festes de barri de Martorell amb un cap de setmana replet d’activitats que han acompanyat el final de l’estiu. Enguany, s’ha tornat a repetir la fórmula de l’any passat, però afegint-hi petites novetats.

La plaça 25 de setembre i rodalies han tornat a concentrar el gruix d’activitats de les festes majors del barri, que van arrancar dissabte a la tarda amb activitats infantils com un inflable o jocs tradicionals, acompanyats d’una gelatada popular. Al voltant de dos quarts de nou del vespre van arrancar de manera oficial les festes amb la ja tradicional traca valenciana i el pregó.

Una de les novetats principals d’aquestes festes 2018 va ser la lectura del pregó per part de tres infants del barri, que van repassar allò que més els agrada del lloc on viuen, però també van fer saber als assistents en quines coses els agradaria que millorés. “No ens agraden les voreres trencades ni les estructures dels parcs velles, però malgrat això som molt afortunats.” Entre les coses que més els agraden, la canalla va destacar les “muntanyes per passejar i gaudir de la natura, una mansió fantasma per crear històries fantàstiques i el veïnat més enrotllat de tot Martorell”.

Pregó de Rosanes 2018

Uns 200 veïns i veïnes van assistir al sopar de germanor i a la posterior festa amb ball que, malauradament, no va durar el que s’esperava degut a la forta tempesta que va caure al voltant de la una de la matinada i va obligar als presents a anar-se’n a dormir abans d’hora. Marta López, membre de l’Associació de Veïns de Rosanes, ha assegurat, però, que el temps no va impedir gaudir d’una gran vetllada entre veïns. A més, ha afegit que la idea del pregó d’enguany va sorgir amb la intenció de “donar protagonisme als infants del barri”.

Marta López, Associació de Veïns del barri Rosanes

El diumenge ha arrancat amb una xocolatada popular per esmorzar i amb la festa de l’escuma, una de les activitats estrella per als més petits. Al migdia ha actuat la Coral del Barri Rosanes, dirigida per Alba Bohigas, i tot seguit s’ha celebrat el vermut que aquest any ha comptat amb un acompanyament musical a càrrec de l’agrupació The Sad Song.

Les festes de Rosanes s’han tancat al vespre amb el berenar de coca amb mistela i la projecció de la pel·lícula Campeones, amb crispetes i entrepans per als assistents. Les de Rosanes han posat el punt i final a les festes de barris del municipi, que ja no tornaran fins l’estiu de 2019.