S’activa el VENTCAT per les fortes ratxes de vent durant tot el cap de setmana

543
VentCat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el pla VENTCAT en fase d’alerta a causa del fort vent que és previst que bufi dissabte i diumenge al camp de Tarragona, el sud del prelitoral Central i el pla de Lleida. Al Baix Llobregat, el mapa de perill posa Martorell en alerta groga des de les 6.00h d’aquest matí i fins les 18.00h. Demà, el risc tornarà a ser groc durant tot el matí. A partir del migdia, la velocitat baixarà però tornarà a augmentar a partir de les 18.00h.

Les ràfegues de vent assoliran la seva màxima intensitat a partir d’aquesta nit i s’allargaran durant tot el matí, en especial a les cotes elevades del Pirineu i del Prepirineu i s’estendran a bona part del territori català. Pel moment, no s’han superat les ratxes de 72 km/h.

Davant aquest avís, Protecció Civil recomana evitar els desplaçaments que no siguin imprescindibles i demana prendre precaució en les activitats de lleure que es duguin a terme a l’aire lliure. A més, avisa que no es romangui a prop de murs o elements similars mentre el vent bufi a la seva màxima intensitat. A nivell general, explica que cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior i que puguin ser desplaçats per l’aire.