Dimecres comença la campanya de vacunació contra la COVID-19 per a nens i nenes de 5 a 11 anys. La cita ja es pot sol·licitar a través del web vacunacovid.catsalut.gencat.cat, igual que les cites de vacunació dels adults. En cas de germans, els pares podran demanar una cita conjunta. Aquesta vacunació està adreçada a uns 550.000 infants d’aquestes edats.

La campanya de vacunació tindrà lloc, principalment, als punts de vacunació poblacionals. En el cas de Martorell, al Centre Cultural (plaça de Les Cultures s/n). D’aquesta manera, se segueix la fórmula utilitzada amb la vacunació engegada a l’agost amb els adolescents d’entre 12 i 15 anys.

La vacunació d’aquest grup d’edat es farà únicament de forma programada amb cita prèvia, ja sigui per iniciativa pròpia o després de rebre els SMS que Salut enviarà a les persones de les que es tingui el telèfon mòbil de contacte. D’altra banda, els infants que es vacunin sense estar acompanyats dels seus mares i pares –per exemple, per àvies i avis- ho podran fer si presenten un document de consentiment informat, tal i com es va preveure amb la vacunació d’adolescents d’entre 12 i 15 anys.

Catalunya va rebre ahir dilluns una primera remesa de vacunes amb 234.000 dosis; la segona està previst rebre-la a principis de gener. Es tracta de la mateixa vacuna que l’administrada en adults, però la dosis per a aquesta franja d’edat és un terç (10 micrograms) de la que s’administra als adolescents i adults (30 micrograms). La dosi és la mateixa per un nen o nena de 5 anys que per un o una de 11 anys i caldrà administrar dues dosis separades per 8 setmanes.

Pel que fa als infants amb antecedent d’infecció per COVID –amb TAR, PCR o serologia positiva- es vacunaran amb una sola dosi a partir de les 4-8 setmanes després del diagnòstic de la infecció o la data d’inici de símptomes; en cas de tenir infecció després d’haver administrat la primera dosi, es completarà la pauta amb una segona quan hagin transcorregut 4-8 setmanes de la infecció. Per últim, qui compleixi 12 anys en els propers mesos es vacunarà amb una dosi de vacuna davant de COVID-19 pediàtrica; si compleix 12 entre la primera i la segona dosi, aquesta darrera serà una dosi d’adults.