Salvador Esteve serà nomenat Fill Predilecte de Martorell aquest divendres

3596
Salvador Esteve, exalcalde de Martorell
Salvador Esteve

Salvador Esteve i Figueras, alcalde de Martorell entre 1987 i 2003, i entre 2007 i 2015, serà nomenat Fill Predilecte de Martorell, honor que ja ostenten Jaume Muxart (2002), Màrius Garcia (2016) i Montserrat Campmany (2010). L’acte serà aquest divendres 10 de desembre, a les 20.00h, en un Ple Extraordinari que es podrà seguir a través de martorelldigital.cat i Ràdio Martorell 91.2 FM.

Durant la seva etapa com a alcalde, Salvador Esteve (Martorell, 29 d’abril de 1945) va impulsar la transformació de Martorell del gris al color. Va travar el poble com un de sol, construint ponts físics allà on hi havia barreres, com la trinxera de la Renfe o el pont del cap sud del passeig de Catalunya.

Artífex de la transformació de l’antiga NII en passeig, per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i impulsor de l’urbanisme al servei de les persones. Serveis a les persones com l’ampliació de l’Hospital de Martorell, l’Escola Municipal de Música, l’Escola d’Arts i Oficis, els Esplais d’Avis, la Residència per a la gent gran, el Centre de l’Arc de Sant Martí, escoles i centres educatius. També va reforçar els ponts de les entitats, la cultura, l’esport i les tradicions de casa nostra.

Sempre involucrat amb Martorell, amb la seva gent i amb l’empremta incansable de treballar per al poble i els seus ciutadans, des de la proximitat, participant de tots i a tots els actes, de dilluns a diumenge i tots els dies de l’any.

Va estudiar Comerç i Comptabilitat i, durant més de vint anys, va treballar d’interventor en una oficina de la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona. Va ser membre de l’escoltisme i cap de l’Agrupament Escolta de 1963-1973. Esteve es va afiliar a Convergència Democràtica de Catalunya l’any 1977. Dos anys més tard i fins a 1984, va ser regidor a l’Ajuntament de Martorell, on va arribar per primer cop a l’Alcaldia l’any 1987 i fins l’any 2003. Va ser membre del Consell Comarcal del Baix Llobregat, des del 1988 al 1995, i en va ser vicepresident primer durant els anys 1991-1995.

A les Eleccions al Parlament de Catalunya de 1992, 1995 i 1999 va ser escollit diputat al Parlament de Catalunya per la província de Barcelona.

L’any 2003, tot i encapçalar la candidatura amb més suports i guanyar les eleccions no va esdevenir alcalde. A les eleccions municipals del 2007 va ser escollit novament alcalde de Martorell, també per majoria absoluta, que va revalidar el 2011. Va ser alcalde fins a l’any 2015, quan va finalitzar la seva trajectòria política.

Al setembre de 2007, va ser elegit president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques. Va ser també president de la Diputació de Barcelona entre 2011 i 2015, president de l’Associació Catalana de Municipis de 2007 a 2011.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha dit que “hi ha molta gent i moltes entitats que ens han demanat de fer algun homenatge a en Salvador Esteve, qui ha estat molts anys alcalde de Martorell amb una àmplia confiança del conjunt de la ciutadania. L’honor més gran que pot fer-li la vila de Martorell és declarar-lo Fill Predilecte”. “L’equip de govern també ho troba adient i per això hem proposat celebrar aquest Ple Extraordinari”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha destacat d’Esteve el “ser alcalde les 24 hores i els 365 dies de l’any durant 24 anys”. Sempre involucrat amb Martorell, amb la seva gent i “amb l’empremta incansable de treballar per al poble i els seus ciutadans, des de la proximitat”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Qui coneix Salvador Esteve pot refermar la seva “incondicional estima i servei al poble de Martorell”. Entregat amb cor i ànima a la vida política i al teixit associatiu del nostre municipi, ha estat un dels precursors de la transformació positiva del nostre poble, i un digne mereixedor d’aquest reconeixement.