L’Ajuntament de Martorell ha decidit ampliar la suspensió de la Taxa per l’Ocupació de la Via Pública amb taules, cadires i tendals amb finalitat lucrativa. La suspensió vigent en aquests moments finalitzava el 30 de juny d’enguany, però el govern municipal ha acordat perllongar-la fins el 31 de desembre. Així es va decidir, per unanimitat, en el Ple Municipal del mes de març.

Els bars, restaurants i cafeteries de Martorell que tinguin instal·lades taules, cadires i tendals a la via pública en la part contígua als seus negocis continuaran sense pagar la Taxa fins a finals d’aquest 2023.

El regidor d’Hisenda, Economia, Organització i Règim Interior, Lluís Amat, va explicar en el Ple que aquesta nova suspensió es fa amb la finalitat de “posar una mica d’ordre” a la situació d’aquest tipus de comerç. Per això, deia, “tenim previst, en els propers mesos, parlar amb els diferents comerços que tenen les seves terrasses, i veure quines necessitats tenen i que ens les facin saber”.

Lluís Amat, regidor d'Hisenda, Economia, Organització i Règim Interior

Aquesta suspensió no és previst que tingui continuïtat més enllà del 31 de desembre, i a partir de l’1 de gener de 2024 es començarà a aplicar tarifa amb l’ordenança fiscal de 2024.

El regidor va ressaltar que “sempre des del govern municipal hem estat molt a prop del petit comerç de Martorell. Hem implementat amb un percentatge molt elevat un Pla de Reactivació Econòmica quan va començar el Covid-19 i aquesta és una de les mesures que s’hi incloïa”.

A més, destacava que “hem fet una aposta molt important de més de 700.000 euros que hem aconseguit donar per al petit comerç de manera àgil, fàcil i ràpida, una de les ajudes que més ens han agraït els comerços”.

Lluís Amat, regidor d'Hisenda, Economia, Organització i Règim Interior

Amat reconeixia que “no cobrar la Taxa també ha sigut una ajuda. Petita, ja que l’import no és gaire gran, però que demostra que sempre estem al costat del comerç de Martorell”.

Lluís Amat, regidor d'Hisenda, Economia, Organització i Règim Interior

L’actual és la sisena ampliació de la suspensió de la Taxa, una iniciativa que va tenir el seu origen en el Ple del 18 de maig de 2020, en plena primera onada de la pandèmia de la Covid-19. Aleshores el període de vigència es va marcar entre el 14 de març i el 31 de desembre de 2020.

Posteriorment es va anar modificant l’ordenança fiscal per ampliar el període de suspensió en les sessions del 19 d’octubre de 2020 (ampliant-la fins al 31 de març de 2021); del 15 de març de 2021 (ampliació fins al 31 de desembre d’aquell any); del 18 d’octubre de 2021 (estenent-la fins al 31 de maig de 2022); del 19 d’abril de 2022 (ampliant fins al 31 de desembre de l’any passat) i la darrera modificació, feta al Ple del passat octubre, on s’ampliava la suspensió fins al 30 de juny d’enguany.