S’amplia l’oferta d’activitats extraescolars gratuïtes a l’alumnat d’ESO

1365

L’Ajuntament de Martorell amplia l’oferta del programa ‘Martorell Educa 360’ per als alumnes d’Educació Secundària Obligatòria (ESO). Un seguit d’activitats extraescolars, públiques, universals i gratuïtes, que porta per nom ‘360.Nord’, adreçades a tots els nois i noies de Martorell, d’entre 12 i 16 anys.

Després de l’èxit del ‘Martorell Educa 360’, iniciat fa dos cursos, amb més de 1.500 nens i nenes d’Infantil i Primària, l’Ajuntament vol fer extensiva l’estratègia als cursos d’ESO. I és que les activitats extraescolars formen part de l’educació integral dels adolescents i permeten sumar noves oportunitats d’aprenentatge a la seva activitat d’horari lectiu.

La seva participació en activitats d’enriquiment educatiu els genera motivació per aprendre, millorar els hàbits d’estudi i el rendiment escolar, i els ajuda a desenvolupar unes bones habilitats socials i emocionals, així com competències clau per a la vida com ara el pensament crític o la creativitat.

La regidora d’Ensenyament, Soledad Rosende, diu que “l’objectiu és donar més i millors oportunitats educatives als nostres alumnes. Aquest projecte ofereix una cartera d’activitats que hem treballat entre tots, construint aliances entre els centres educatius, famílies, administració i entitats. Intentant aquesta connexió entre educació formal i no formal, i cercant el punt engrescador per a l’alumnat”.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament

“A la nova oferta hi trobareu una proposta d’extraescolars d’activitat física i esport, de dues sessions setmanals”, que inclou esports individuals, com el bàdminton o el parkour; esports col·lectius, com el bàsquet o l’hoquei pista; i activitats al medi natural, com les curses d’orientació i l’escalada. “També s’ofereixen activitats culturals i artístiques, en format de taller setmanal”, que inclouen el desenvolupament de diferents disciplines: el còmic, el teatre, la dansa urbana i el cinema, avança Rosende.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament

Les activitats s’iniciaran el 6 de febrer i tindran lloc a diferents instituts de Secundària de Martorell. Podeu consultar els horaris i el programa complet d’activitats en aquest enllaç.

Per fer les inscripcions, podeu adreçar-vos a qualsevol oficina d’atenció a l’usuari del Patronat (CE La Vila, Centre Integral d’Esport i Salut, Oficines del Patronat de la plaça de la Vila, al Complex Educatiu i a l’Espai Jove). La matrícula és viva, per tant, els participants poden inscriure’s en el moment que ho desitgin i incorporar-se al llarg del curs.