Sant Joan es comença a viure aquest cap de setmana al barri del pont del Diable

708
Festes Pont del Diable

Les festes de Sant Joan del barri del pont del Diable comencen aquest cap de setmana del 17 i 18 de juny i s’estendran al llarg de quatre dies. Aquest dissabte arribarà una cercavila, el pregó a càrrec de dos representants dels Geganters de Martorell, Quim Aranda i Jordi Escoda, i el sopar de germanor al passeig del Quarter.

L’Associació de Veïns del Pont del Diable ha confeccionat un programa festiu per als dies 17, 18, 23 i 24 de juny. No hi faltaran les activitats tradicionals -com l’arribada de la flama del Canigó i l’encesa de les atxes de vent o la missa- i les que agermanen el veïnat al voltant d’una taula.

Començaran el dissabte 17 a les 19.00h, amb la Cercavila dels Gegants del barri -el Joan i la Joana- des de La Caserna i fins a la Capella de Sant Joan Baptista. En aquest punt “començarà el pregó d’Aranda i Escoda, i un concert del Duo Blanc i Negre, seguit del sopar de germanor al passeig del Quarter i la música de DJ Basku com a colofó”. Isidre Ricart, secretari de l’AV de Pont del Diable, és qui ho explica.

Isidre Ricart, secretari de l'AV Pont del Diable

Al dia següent, l’Associació d’Artistes Plàstics farà portes obertes a Ca l’Oller -d’11.00 a 13.00h-. Els martorellencs podran accedir a les instal·lacions, conèixer la tasca dels membres de l’entitat i participar en un taller de Cianotípia, impartit per Blu Tropik. Ricart explica que “Si us hi voleu inscriure, ho podeu fer a sibux.fotografia@gmail.com, on us informaran del cost del taller”, i detalla que “la cianotípia és el procés de transferir una imatge monocromàtica a un altre paper o tela per estampar samarretes”.

El gruix de les activitats arribarà el divendres 23. Primer, la Secció Sardanista organitza una audició de sardanes (19.30h, plaça de la Creu) amb la Cobla Vila d’Olesa. Mentrestant, anirà arribant a plaça la Flama del Canigó, que en aquestes dates es distribueix per voluntaris des del mític cim de la Catalunya Nord arreu dels territoris de parla catalana, per a encendre les fogueres. “Es llegirà el manifest commemoratiu i es farà ofrena de la Flama a les autoritats. Seguidament (20.45h) els veïns sortiran a sopar als voltants de la Font de la Truita (cal portar el menjar i la beguda de casa), i cap a les 22.15h, es tornarà amb les atxes de vent, que es plantaran al passeig del Quarter. Es repartirà coca de Sant Joan i hi haurà música de revetlla”.

Isidre Ricart, secretari de l'AV Pont del Diable

Per acabar, el dissabte 24 l’Associació de Puntaires farà una exhibició del seu art amb els boixets des de les 10.30h a la plaça de la Creu. Mitja hora més tard hi haurà jocs infantils i un taller d’iniciació a la cianotípia. El matí clourà amb la Missa Solemne a la capella de Sant Joan (12.15h) i el vermut per a la gent gran del barri amb el suport de l’Hotel Manel.

Isidre Ricart, secretari de l'AV Pont del Diable

A la tarda, al passeig del Quarter (18.00h), hi haurà entreteniments per als més menuts: tallers de bombolles, globus i pintacares, amenitzat per Clan Caracol, i una xocolatada. A les 20.00h, concert a la plaça de la Creu a càrrec de la formació de jazz TRO, que presentarà el seu tercer treball ‘Segueix l’instint’. En acabar, la traca posarà el final de festa.

Isidre Ricart, secretari de l'AV Pont del Diable

El vicepresident de l’AV recorda que enguany, a causa de la situació de sequera, “no farem foguera al camí del Riu” i fa una crida al veïnat per a que “tingui cura de l’ús dels petards, per evitar incendis o fer-se mal”.