L’Ajuntament de Martorell impulsa un conjunt d’accions de promoció d’aquesta festa tan emblemàtica malgrat la situació actual. Per això, ha adquirit dels botiguers locals 700 llibres per al fons bibliogràfic municipal i més de 1.000 roses, que repartirà al personal sanitari i sociosanitari i a usuaris. En l’àmbit cultural, s’ha confeccionat el #SantJordiConfinat, un programa cultural virtual que enllaça amb 3 nous vídeos de presentacions de llibres d’autors de casa, recomanacions literàries, contes, tallers de manualitats i jocs.

“Serà un Sant Jordi diferent, però el celebrarem d’una altra manera, perquè és una festa molt sentida a Catalunya, on ajuntem la cultura i l’amor cap als que estimem”, destaca l’alcalde Xavier Fonollosa, qui anima els martorellencs “a participar-hi d’alguna manera”, comprant llibres als comerços locals que presten aquest servei en línia.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Des de l’Ajuntament s’ha donat suport als comerços locals amb la compra de 700 llibres per al fons bibliogràfic local. Aquesta quantitat és la que adquireix l’ens local durant tot l’any, però l’ha concentrat ara “per pal·liar una mica la disminució de vendes d’aquest dijous”. Alhora, “hem adquirit més de 1.000 roses a les floristeries que estan operatives. Les portarem, en nom de tots els martorellencs, al personal sanitari dels 2 hospitals i del CAP i al personal sociosanitari i als usuaris de les residències”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fira de Sant Jordi

Activitats de la Fira del Llibre a Internet

La proposta cultural #SantJordiConfinat inclou, en línia, activitats que són habituals durant la Fira del Llibre. En destaca la presentació de 3 llibres d’autors locals: Viajar a Marte primera novel·la de Míriam Rodríguez, El balancí, de Josep Maria Calaf, i El enemigo oculto, de Juan Miguel Torrero. Tots tres, en un vídeo disponible des d’aquest dijous al canal YouTube municipal, presenten les seves obres d’igual manera que a la sala polivalent de la Biblioteca. Ràdio Martorell emetrà un programa especial aquest dijous (11.00h) amb les presentacions i altres continguts.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Andreu González, en parla, i afegeix que també hi haurà enllaços a vídeos amb recomanacions d’altres autors de casa i de la Fundació Francesc Pujols, del CEM i de l’editorial Adesiara. A més, el #SantJordiConfinat també aportarà informació de servei de les llibreries locals que vendran llibres per telèfon, WhatsApp i xarxes: Alfambra, Miró, Bernadàs, Alfil.be.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

També es mostrarà la representació del conte La Carla, en Jan i la Llegenda de Sant Jordi –amb textos i música d’Eugeni Muriel i dibuixos de Teresa Herrero-; un taller de manualitats i dibuixos de Sant Jordi per als infants i finalment el ‘Juga amb nosaltres’ per a la gent gran, amb jocs com ‘Recomana el llibre de la teva vida’, ‘Exposició de punts de llibre’, ’Endevina el llibre’ o ‘Martorell a vista de foto’.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

Finalment, es proposa a la gent d’afegir-se al #llibresalaire, una acció pública per a aquest dijous de 12.00 a 18.00h, consistent en sortir a les finestres, terrats, patis o balcons, llegir una creació literària i aplaudir les llibreries.