El grup martorellenc Mama Patxanga estrena el videoclip de la cançó ‘1984’

652

El grup musical Mama Patxanga, format per membres de Martorell i Esparreguera, ha estrenat aquest dimecres un nou videoclip amb la cançó 1984, single del seu àlbum homònim i inspirada en la novel·la de George Orwell que porta el mateix títol. La banda, que fusiona rumba, reggae i latin, ha enregistrat el vídeo des del confinament.

La cançó escollida 1984 homenatja la novel·la que George Orwell va publicar l’any 1949, que parla d’un estat omnipresent, encarnat en una dictadura totalitària encapçalada pel seu líder, el Gran Germà. Reforça un conformisme absolut entre els ciutadans, i cerca la supressió de la seva identitat a través d’un control absolut de l’individu.

En aquest món imaginat per Orwell, no existeix la llibertat, ni tan sols llibertat de pensament, ja que la vigilància dels individus en tots els moments de la seva existència, fins i tot en la seva intimitat, revela a l’estat qualsevol detall, explica David Pérez, vocalista dels Mama Patxanga.

David Pérez, vocalista Mama Patxanga

El videoclip representa aquesta vigilància extrema de la població mostrant imatges de la vida quotidiana dels membres de la banda durant la quarantena simulant una càmera de vigilància.

La cançó 1984 forma part de l’últim disc del grup, que porta el mateix títol, editat al 2018 i que és un pas endavant en el camí de la banda. Els canvis a la formació han aportat noves influències i noves maneres de fer i de treballar.

David Pérez, vocalista Mama Patxanga

El nou disc de Mama Patxanga explora noves rutes de la música llatina, a part de la rumba, i les fusiona amb el rock o el reggae, sense deixar de banda l’herència africana. 1984 parla dels carrers, dels barris, de les ciutats, de la seva gent i de les seves històries. Aquest és el lligam que connecta, d’alguna o altre manera totes les cançons del disc. Cançons d’amor i de guerra, de festa i de revolta. 1984 és un cant a la llibertat en temps foscos, com era el refugi del Wilson i la Julia a la novel·la d’en George Orwell.