SEAT farà tests als treballadors que s’incorporaran a la fàbrica el proper 27 d’abril

415

Els 3.000 treballadors de SEAT que és previst es reincorporin a la fàbrica el proper 27 d’abril seran sotmesos abans a un test PCR per descartar positius per coronavirus i garantir que l’activitat productiva es reprengui amb les màximes garanties de seguretat. L’empresa ha acceptat així la proposta d’UGT i CCOO, els dos sindicats majoritaris de l’automobilística.

Els treballadors que hagin d’anar a treballar el 27 d’abril rebran un SMS de l’empresa amb la informació sobre les proves que es duran a terme entre avui i demà en els centres de Martorell, El Prat de Llobregat i Zona Franca, a Barcelona, en funció de la residència de cada empleat. En el cas que el test surti positiu, el servei mèdic es posarà en contacte amb el treballador per a realitzar el seguiment i gestionar la baixa, i si és negatiu no es donarà cap informació.

Els empleats de SEAT que estan vinculats a una línia de producció estan obligats a passar el test ja que desenvolupen la seva activitat en àmbits amb menys espai i separació, mentre que per a la resta serà voluntari. El cost de les proves anirà a càrrec de l’empresa.

La factoria tornarà a la producció de manera esglaonada en tres fases, que arrencaran amb una producció del 33% i només una part de la plantilla a la fàbrica, amb mesures de protecció com mascaretes diàries per a tot el personal. En una segona fase s’arribarà al 66% de la producció normal amb dos torns i 640 cotxes al dia, i a la tercera s’activaran els tres torns.

En els casos que no sigui possible mantenir la distància de seguretat faran servir pantalles i mascaretes FPP2, granotes d’un sol ús i ulleres de protecció. Es garantirà també que les entrades i les sortides es facin per portes diferents i es mantindrà també la distància als vestuaris.