Santiago Sánchez rep la distinció de President d’Honor de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

1509
Santiago Sánchez, president honorífic de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord.
Santiago Sánchez, president honorífic de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord.

Santiago Sánchez, ex president de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord durant vint anys (1997-2017) va rebre el passat dijous el nomenament de President d’Honor del comitè comarcal de la institució. Va ser en un acte solemne en el que el president de la Creu Roja de Catalunya, Antoni Aguilera, li va fer el lliurament, acompanyat del president provincial Josep Quitet. La decisió és fruit de l’acord adoptat el passat juliol pel comitè nacional, en reconeixement a la seva trajectòria.

“Estic molt satisfet i orgullós d’haver obtingut aquest reconeixement. Agraeixo aquesta distinció al president de la Creu Roja estatal, autonòmica i provincial”, explicava l’homenatjat, per a qui després d’obtenir fa un temps la medalla d’argent, aquest reconeixement és “la cirereta al pastís”.

Santiago Sánchez, ex president de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

Nascut a Villanueva del Duque (Còrdova) l’any 1948 i afincat a Martorell des de fa molts anys, Sánchez va rellevar Màrius García com a president de la Creu Roja l’any 1997. Va agafar el timó “en un moment delicat, ja que érem pocs i molta feina a fer”, segons explica. Sota el seu mandat, l’entitat va engegar campanyes per captar socis i voluntaris, créixer i unificar les oficines comarcals per convertir Martorell en la seu central. Primer, amb l’oficina al carrer de Sant Llorenç d’Hortons, i actualment amb les dependències annexes al camp de les Carolines.

“Durant aquest temps s’ha intentat donar un aire més social a la Creu Roja, fomentant les activitats d’ajuda a les persones i cercant un voluntariat polivalent, millorant el transport a persones amb dificultats i fent campanya entre els socis per explicar voluntats i projectes per arribar a les necessitats de cada poble”, explica Sánchez, qui en especial lloa “el suport de la Isabel Canals”. Ara, Sánchez diu haver fet “un pas al costat, però sense desvincular-me. Faig més tasques d’oficina i represento l’entitat quan és necessari”.

Santiago Sánchez, ex president de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

La concessió del títol de President d’Honor de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord és una distinció que, per Sánchez, suposa un estímul a seguir col·laborant en la institució amb la mateixa motivació i ganes de sempre.