S’aprova un nou reglament urbanístic que garanteix la prioritat dels martorellencs d’accedir a habitatge protegit

1720

El Ple Municipal d’aquest dilluns va aprovar d’inici la modificació del reglament del registre de sol·licitants d’habitatge amb protecció oficial de Martorell. La mesura posa al dia un reglament que era vigent des de 2010, l’adapta a la tramitació electrònica i en defineix criteris d’empadronament a l’hora d’adjudicar aquests habitatges al nostre municipi.

La modificació pretén adaptar la regulació a un sistema més àgil i transparent en l’adjudicació d’habitatges públics i privats, en les diferents modalitats de protecció. És la resposta als canvis normatius amb l’entrada en vigor del reglament propi de Martorell; la proliferació d’altres operadors privats i entitats urbanístiques; l’evolució cap a l’administració electrònica i els nous règims d’adjudicació.

El punt es va aprovar d’urgència. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ho justificava: “Cal adjudicar els primers 130 habitatges de protecció oficial al nou barri de La Sínia abans de finals d’estiu i abans el procediment ha de passar per una aprovació inicial i definitiva”. També explicava que els sol·licitants d’habitatges de protecció oficial a Martorell han d’acudir al registre propi, que disposa d’unes bases que especifiquen el període d’empadronament necessari per a optar-hi.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa recalca que “les bases donen la prioritat en l’adjudicació d’aquests habitatges a la gent de Martorell” i que, un cop coberta la demanda local que s’ajusti a les bases, s’obriria els habitatges que quedessin disponibles a la resta de població catalana inscrita al registre de la Generalitat.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Precisament, adaptar “el reglament local d’habitatge a la normativa d’habitatge i al reglament general de Catalunya” ha estat la raó d’aquesta modificació, com explicava el regidor de Medi Ambient, Habitatge i Planificació Urbanística, Albert Fernández.

Albert Fernández, regidor d'Habitatge

Fernández argumenta que, amb les actualitzacions del registre local, “es dona preferència als ciutadans de Martorell que hi estan inscrits abans que els que ho estan al Registre General de Catalunya”. L’actualització també suprimeix el topall d’ingressos mínims exigits per a accedir a un habitatge, l’opció de tramitació telemàtica de les sol·licituds i un nou període d’inscripció que es perllonga a un any.

Albert Fernández, regidor d'Habitatge

El punt es va aprovar amb 18 vots a favor de l’equip de govern (JxM), del PSC i d’ERC- i 3 vots d’abstenció, de Movem Martorell i C’s.

Ple Municipal Febrer 2021

Altres punts de l’ordre del dia

Durant la sessió plenària es van aprovar per unanimitat les retribucions per al 2021 del personal funcionari, laboral i eventual de la plantilla de l’Ajuntament de Martorell. També va tirar endavant l’inventari de béns i drets del patrimoni municipal de sòl i habitatge i el balanç de situació d’aquest patrimoni -amb l’abstenció de C’s-.

El plenari va donar llum verda -amb l’abstenció de Movem i C’s- per a que l’Ajuntament comparegui davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per a que defensi els seus interessos municipals davant el recurs presentat per SEAT, en referència al recent aprovat Pla Director d’Infraestructures Martorell-Abrera. L’automobilística ha interposat un recurs contenciós administratiu, en considerar que no li correspon assumir el cost de la construcció del Cinturó Oest que connecta les seves instal·lacions amb les principals vies de comunicació de l’entorn -com ara la B-224, l’enllaç a l’A-2 i la B40-.

D’altra banda, es van aprovar la modificació dels estatuts del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAPM) -amb l’abstenció de Movem i C’s- i la nova delimitació -sense modificar-los- dels termes de Martorell i Sant Esteve Sesrovires al sector de Xàmenes , per unanimitat.

Pel que fa al capítol de mocions, se’n va aprovar una de Ciutadans per adoptar les mesures necessàries per a reduir l’enorme pujada del preu de l’electricitat de fa unes setmanes -amb els vots a favor de JxM i ERC, l’abstenció del PSC i el vot contrari de Movem-.

ERC en va presentar una de suport a l’amnistia “i a la posada en llibertat de les preses i presos polítics” -amb el suport de JxM, l’abstenció del PSC i Movem i el vot en contra de C’s-.

Finalment, la moció del PSC en suport al dret a morir dignament -esmenada per JxM- va comptar amb el suport de les quatre formacions locals amb més representació i l’única abstenció de C’s.