SEAT descarta un ERO temporal a 6.600 treballadors per l’aturada de Martorell

1077
SEAT
SEAT

SEAT descarta aplicar un expedient temporal a 6.600 treballadors per compensar el temps que la fàbrica de Martorell ha estat aturada, per l’incendi del seu principal proveïdor de tabliers a Abrera. L’empresa ha acceptat la proposta dels sindicats de treballar tres dies més aquest desembre (18, 19 i 20, que s’havien pactat com a festius) i tres dissabtes del gener (11, 18 i 25).

D’aquesta manera s’intentarà recuperar almenys la meitat dels 14.000 cotxes que s’hauran deixat de fabricar aquests dies. La direcció de SEAT havia plantejat al comitè la possibilitat de presentar un ERO temporal, però finalment no ho farà, segons ha dit als treballadors a la reunió d’aquest divendres per buscar sortides a Martorell. L’aturada de la planta es defineix per raons tècniques i, per tant, els treballadors cobraran el mateix, malgrat haver-se hagut de quedar a casa.

La fàbrica torna a funcionar parcialment des d’aquest dimarts. Només funciona una de les línies de muntatge, la dels models Ibiza i Arona. L’empresa compta que la setmana que ve es recuperarà la normalitat a Martorell i també es podran muntar el SEAT León i l’Audi A1.