L’Associació per la Salut Mental del Baix Nord convida a una xerrada sobre la prevenció del suïcidi

706

L’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord organitza la xerrada ‘Prevenció del suïcidi’ el proper dimecres, 4 de desembre, a les 18.00h, a la Biblioteca Martorell. Hi intervindrà el Dr. Fernando Boatas, coordinador del Centre de Salut Mental d’Adults de Martorell (CSMA) i Carles Alastuey de Després del Suïcidi Associació de Supervivents.

La xerrada s’inclou dins el programa d’activitats que l’associació està organitzant a diferents poblacions del Baix Llobregat Nord amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que es va commemorar el 10 d’octubre, i que enguany posa l’accent en la prevenció del suïcidi amb el lema ‘Parlar i escoltar, salva vides’.

La Federació Salut Mental Catalunya es va unir a aquesta campanya que “reclama polítiques públiques i plans d’acció de totes les administracions per prevenir el suïcidi, facilitar el coneixement i l’accés als recursos existents i, sobretot, evitar el sensacionalisme ens els mitjans de comunicació, informar amb rigor i oferir testimonis de recuperació”, ha apuntat l’educador social del Club Social Punt de Trobada de l’Associació per la Salut Mental del Baix Nord, Roger Trilles.

Roger Trilles, educador social

L’Organització Mundial de la Salut considera el suïcidi un problema de salut global. “Les xifres parlen per si soles. 800.000 morts per suïcidi cada any a tot el món. Això suposa una xifra superior a la de les guerres o homicidis. Hi ha un mort per suïcidi cada 40 segons i, per cada persona que ho aconsegueix, hi ha 20 persones més que ho intenten. A Catalunya, el suïcidi és la primera causa de mort no natural. L’any 2017 hi va haver 495 morts per suïcidi”, ha detallat.

Roger Trilles, educador social

Per a més informació www.salutmentalblln.org.