SEAT fomenta l’esperit innovador dels seus treballadors amb la jornada ‘Innovation Day’

1563
SEAT
SEAT

SEAT ha celebrat aquest dimarts a la seva seu corporativa a Martorell la primera edició d’Innovation Day, un esdeveniment que reconeix i fomenta l’esperit i la cultura innovadora de la companyia entre els treballadors. Durant la jornada, s’han presentat 20 projectes innovadors desenvolupats durant l’any, vinculats a les noves solucions de mobilitat, indústria 4.0 i nous models de negoci, i s’han anunciat els projectes guanyadors.

Xavier Ros, vicepresident de Recursos Humans de SEAT, ha afirmat que “Innovation Day està obert a tots els empleats de la companyia i neix amb l’objectiu de connectar idees, projectes i talents diversos. Jornades com aquesta tindran un efecte multiplicador, en fomentar una actitud pro innovació, crear sinergies entre projectes i identificar noves oportunitats”.

Amb la iniciativa, adreçada als més de 15.000 empleats de l’empresa, SEAT ha desgranat com es posen en marxa projectes innovadors, des que sorgeix una idea fins que entra en funcionament, per a incentivar el pensament creatiu en tots els professionals de la marca. També s’han organitzat xerrades amb experts en innovació que han compartit la seva experiència. A més, tots els treballadors han tingut la possibilitat d’aportar la seva idea innovadora a través d’una plataforma digital habilitada per al Innovation Day.

SEAT

Amb l’objectiu de potenciar el creixement professional dels equips que han desenvolupat els diferents projectes, un jurat format per treballadors de diverses àrees de la companyia els ha avaluat. Han tingut en compte el valor innovador i el benefici que els projectes aporten al consumidor, al mercat o a la mateixa companyia.

Els projectes guanyadors han estat el servei de e-commerce a Noruega ‘Click, Click & Go‘, un procés de venda online i offline integrat en una mateixa plataforma d’e-commerce, que té com a objectiu facilitar el procés de compra i permetre la possibilitat de la venda de vehicles 24 hores al dia els set dies de la setmana; el servei de bus sota demanda ByBus, que té com a objectiu la millora dels trasllats interns dins del recinte de SEAT a Martorell per a reduir l’ús del cotxe; el sistema de calefacció predictiva Smart SEAT Heating, que s’ha traduït en una patent tecnològica; i finalment, el nou centre de control logístic que connecta i mostra en temps real tots els punts i proveïdors de la cadena de subministrament, la qual cosa permet una millora de la seva traçabilitat i transparència.

Els equips que han desenvolupat els projectes guanyadors han estat guardonats amb el ‘Passaport a la Innovació’ amb la finalitat de potenciar el seu creixement i desenvolupament professional amb experiències com un curs de drons, la visita al 4YFN (MWC) i l’assistència al Smart City Congress i al Silicon Valley Tour.

SEAT

Una jornada centrada en la innovació

Els assistents han pogut visitar una àrea de demostració dels projectes presentats que també ha comptat amb un avanç d’algunes iniciatives recents, com les de simulació de drons. A més, els assistents també han pogut assistir a les Sprint Talks, conferències de 10 minuts en les quals han pogut conèixer els projectes més innovadors de la mà dels seus líders. Finalment, 35 participants dividits en set equips han participat en els SEAT Challenges, en els quals han afrontat cinc reptes vinculats a noves formes de mobilitat, economia col·laborativa, sostenibilitat i connectivitat, seguint la metodologia aplicada en la creació de projectes disruptius.

Els alumnes de l’Escola d’Aprenentes han assistit a una conferència sobre emprenedoria de Pau García-Milà, cofundador de eyeOS. La resta d’assistents han omplert l’aforament en la conferència sobre lideratge disruptivo de Javier Rodríguez Zapatero, president de l’Institut Superior per al Desenvolupament d’Internet, i l’última ponència de Carlos Buenosvinos, CTO de SEAT:CODE, el nou centre de desenvolupament de programari de la companyia.