Segona cita del cicle de passejades de la gent gran, a Castelldefels

813
Cicle de caminades per a la gent gran. sortida a Castelldefels

Cinquanta martorellencs més grans de 63 anys han participat aquest dimarts en una de les caminades del cicle de passejades per a la gent gran de la Diputació de Barcelona. Aquest cop s’ha celebrat a Castelldefels i s’hi han desplaçat cinquanta persones des de la nostra població. El cicle promou l’intercanvi entre municipis, fent que les persones grans coneguin diferents entorns geogràfics i visquin la natura de manera adaptada a les seves possibilitats.

Coordinada des de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Martorell, l’expedició martorellenca l’han dirigit dues monitores. Els participants han marxat en autocar a les vuit del matí en direcció a la població costanera, on han esmorzat i han fet un escalfament conjunt amb suport musical per activar el cos de cara a la caminada.

En acabar, tots els caminaires “han compartit dinar amb la gent de les altres poblacions participants, han gaudit d’una estona de música i ball i han tornat cap a casa”, explica el coordinador del Cicle, Enric Gotsens.

Enric Gotsens, coordinador del cicle de caminades de la gent gran
Cicle de caminades per a la gent gran. sortida a Castelldefels

L’activitat central -la caminada- ha estat “un circuit de 9 quilòmetres per diferents punts del traçat urbà de Castelldefels i la zona del passeig marítim i la platja, amb algunes modificacions fetes a darrera hora”.

Enric Gotsens, coordinador del cicle de caminades de la gent gran

El cicle aplega gent d’entre 63 i 85 anys amb la finalitat de promoure l’activitat física i la sociabilització. El curs passat va comptar amb més de 2.500 caminaires d’un centenar de poblacions de la demarcació de Barcelona. L’organització les agrupa en conjunts de quatre i genera un calendari d’idèntic número de caminades, a cadascuna d’elles.

La propera cita, a Martorell

Martorell s’ha enquadrat enguany amb Sant Celoni, Castelldefels i Prats de Lluçanès. La primera sortida es va fer el passat 21 de novembre a Sant Celoni, i la següent serà a Martorell el dimecres 21 de febrer. Gotsens comenta que “ja hi estem treballant”.

Enric Gotsens, coordinador del cicle de caminades de la gent gran

La darrera caminada del cicle es farà a Prats de Lluçanès el 14 de març, i com a tancament del cicle, tindrà lloc un acte multitudinari a Les Franqueses del Vallès els dies 7, 8 i 9 de maig. Hi podrà prendre part tothom qui hagi participat en un mínim de 3 de les 4 sortides de cada grup.

Per participar en les passejades cal tenir entre 63 i 85 anys. A l’hora d’inscriure’s, tindrà preferència tothom qui estigui abonat als diferents serveis del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM). Si resten places lliures, s’ampliarà la inscripció per a la resta de públic. Només un cop finalitzada cada passejada s’obre la inscripció per a la següent.