Sergio Bejarano i Yolanda Zurriaga es coronen campions de la 22a Cursa de Martorell

1814
Cursa Martorell 2021

La 22a Cursa de Martorell ha tingut lloc aquest matí i s’ha recuperat després de dos anys sens celebrar-se. Amb un recorregut de cinc quilòmetres modificat per tal de sumar més corredors locals, la prova ha vist com Sergio Bejarano (Castillejo Running Team) i Yolanda Zurriaga (Pratenc) han rodat en els millors temps, amb 16’33” i 21’05” respectivament.

La cursa ha començat puntual a les 10.00h i ha trepitjat els barris de Can Cases, Torrent de Llops i Camí Fondo, amb prop de 470 corredors inscrits en la modalitat de cinc quilòmetres i més de 400 arribats a meta. Els atletes han estat guiats en tot moment per més de 100 voluntaris, que s’han encarregat de mantenir l’ordre i el sentit de la prova, mentre que el públic ha animat els corredors des dels llocs reservats per fer-ho.

Quan passava poc més de quinze minuts des de l’inici de la cursa, Sergio Bejarano ha enfilat el carrer Josep Vilar i ha estat el primer atleta que ha creuat la línia d’arribada, seguit de ben a prop per Pau Marquès (Ensdivertimteam), amb un temps de 17’05” i de Lluís Casanova. Aquest últim ha estat l’atleta martorellenc més ràpid, aturant el cronòmetre en 17’23”. Xavi Fernández (Top4running) i Sergio Fernández (Runners Sant Adrià) han tancat les cinc primeres posicions, mentre que Daniel Perales ha estat el segon corredors més ràpid de Martorell.

Pel que fa a la competició femenina, Yolanda Zurriaga ha sigut la corredora més ràpida i és que ha completat e,s cinc quilòmetres en 21’05”, seguida a només 17 segons per Laia Castaño, del Martorell Atlètic Club. Sandra Maldonado, que arribava del Sedentaris.cat ha estat la tercera classificada, amb un temps de 21’29”. Mireia Mauri, del BS Runners, i Sofia Canela (I run with Leiva) han tancat la classificació de les cinc primeres atletes. Miriam Guilabert, quinzena a la general, ha estat la segona corredora del Martorell Atlètic Club.

Curses per a totes les edats

A banda de la cursa per als adults, els més petits, uns 170 en total, també han pogut participar de la prova popular martorellenca. En la categoria sub10 i sub12, on es corrien 1.050 metres, Jon Grillo, Iker Casanova, Lucía Iglesias i Ariadna Fernández han estat els més ràpids a arribar a meta. Marc Valderrama, Biel Pato, Gabriela Asuma i Helena Alfama ho han fet en la franja sub6 i sub8, en una prova de 630 metres. I els més grans, els sub14 i sub16, corrien 1.400 metres i Mario Avelino Jasmine Gabitova han aconseguit els millors temps.

El director de la cursa, Nacho Pinedo, ha parlat d’una cursa molt correcta i sense incidents. “Hem estat molt a prop de 400 corredors en meta i hem fet una cursa molt popular”, ha exposat.

Nacho Pinedo, director Cursa Martorell

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Martorell, Gerard Mimó, ha felicitat l’organització, “ha estat impecable, hem superat els 600 participants en total i és una bona dada”. Mimó ha valorat el pas dels deu als cinc quilòmetres com una mesura que ha cridat més corredors.

Gerard Mimó, regidor Esports

L’organització de la cursa ha comptat amb més d’un centenar de voluntaris i alumnes del cicle de tècnic superior d’animació esportiva amb l’Institut Daniel Blanxart, d’Olesa de Montserrat. “Hem hagut de refer tot i refer la pràctica de tornar a fer les tasques”, ha explicat Pinedo.

Nacho Pinedo, director Cursa Martorell

La prova ha acabat amb l’entrega de premis per part dels regidors Gerard Mimó, Lluís Sagarra, Elisabeth Plaza, Raquel Sans i Andreu González. A banda, tots els participants de les curses infantils han rebut una medalla per haver-hi pres part.