S’estrena la nau de Serveis Municipals i la Deixalleria, un impuls per la millora de la via pública

1771
Portes obertes nau Serveis Municipals i Deixalleria Municipal
Deixalleria Municipal

Jornada de portes obertes aquest dissabte a la nova nau de Serveis Municipals i la Deixalleria Municipal. L’alcalde Xavier Fonollosa ha guiat la visita per l’equipament, que ocupa una pastilla de 12.770 metres quadrats, 2.190 dels quals edificats, al carrer Tarragona del barri de Can Bros. La instal·lació porta el nom de José Castro, en homenatge a qui va ser l’enginyer municipal entre el 1990 i el 2012.

Les noves dependències de Serveis Municipals ocupen 9.258 metres quadrats que inclouen oficines, vestuaris, tallers, magatzems, aparcament, box de rentat, jardineria, espai porxat, bàscules i molls de càrrega. La capacitat d’emmagatzematge és de 909 palets, 558 a l’exterior i 351 a l’interior.

La Deixalleria Municipal recupera el 80% del que es recicla a Martorell. El 16% dels residus municipals que es recullen en pes es gestionen en aquest equipament, que s’estén en 3.511 metres quadrats. Compta amb contenidors per a paper i cartró, compactadora de cartró, contenidors per a envasos lleugers, sofàs, vidres plans especials, fusta, ferralla, plàstic rígid, neumàtics, matalassos, restes de poda, runa, rebuig, roba, palets i olis. Es recullen també cd’s, dvd’s, pintures, envasos a pressió, bateries de cotxe i moto, radiografies, dissolvents, aerosols amb contingut, cosmètics, àcids, bases, comburents, fitosanitaris i plaguicides.

També hi ha magatzems tancats per a aparells elèctrics i electrònics, dividits en sis fraccions: aparells d’intercanvi de temperatura (neveres, aires condicionats…), grans aparells (rentadores, forns, microones…), làmpades (fluorescents, bombetes…), monitors i pantalles, informàtica i telecomunicacions, i aparells petits (mòbils, torradores, batedores…).

Un equipament per mantenir-se en estat de revista

L’alcalde Xavier Fonollosa ha dit que “ara tenim un equipament modern, útil, molt operatiu i eficient. Hi hem concentrat tots els Serveis Municipals i de la Via Pública, a més de la Deixalleria Municipal”. “Un centre adequat a les exigències que tenim com a municipi, que representa un gran salt. Martorell es mereix i necessita un equipament com aquest. Ens ha d’esperonar a tenir encara molt millor la via pública”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Adolf Bargués, regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, ha subratllat la millora substancial que suposa el nou equipament per als treballadors de les brigades, que abans s’ubicaven a l’antic Hostal de la Creu, a l’avinguda de Can Cases. Bargués s’ha mostrat convençut que contribuirà a engrandir la feina i a millorar el servei a la ciutadania.

Adolf Bargués, regidor de Medi Ambient

L’empremta de José Castro

El regidor de Serveis Urbans, Via Pública, Mobilitat i Serveis Interdepartamentals, Lluís Esteve, ha afirmat que “l’obra és important, però també ho és la seva ànima, l’empremta de José Castro, una persona amb uns valors molt interioritzats, que estava molt per la gent, que tenia vocació de servei i gran capacitat de companyonia. Hem de recordar aquesta manera de fer, portar-la al nostre dia a dia i en el servei que prestem a tots els ciutadans”, ha emfasitzat.

Lluís Esteve, regidor de Serveis Urbans i Via Pública

Precisament en honor a José Castro, s’ha plantat una olivera en una de les zones enjardinades de l’equipament. L’alcalde de Martorell i la vídua de l’enginyer, Àngels Rodríguez, hi han descobert aquest matí una placa commemorativa. “Només puc dir coses bones de José Castro. Era una persona excel·lent, amb un fons humà terrible, que patia per tothom. És molt encertat que aquest equipament porti el seu nom. Ell hagués estat encantat de tenir una instal·lació com aquesta. Patia molt per tenir el poble endreçat i en això ens hi vam trobar quan vaig ser regidor d’Urbanisme i Via Pública”, ha recordat Fonollosa.

Taller de reparació d’aparells elèctrics

Amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra del 18 al 26 de novembre, els visitants han pogut participar d’un taller pràctic de reparació de petits aparells elèctrics i electrònics. Un tècnic ha ensenyat com dur a terme petites reparacions dels objectes electrònics així com a realitzar operacions de manteniment. L’objectiu ha estat aprendre a allargar la vida d’aquest objectes quotidians.