S’estrenen les Caminades Urbanes Saludables amb una ruta per Can Carreras i La Vila

1982
1a Caminada Saludable
1a Caminada Saludable

La primera de les set Caminades Urbanes Saludables que ha programat l’Ajuntament fins el proper mes de juny ha reunit aquest matí unes cinquanta persones. L’estrena s’ha fet amb un traçat de dificultat baixa al voltant dels barris de Can Carreras i La Vila, en el que hi ha pres part gent de totes les edats. L’activitat s’ha inclòs dins les Jornades d’Hàbits Saludables.

L’origen de la caminada circular ha estat l’aparcament del Vapor i el recorregut ha continuat pel pont de La Palanca, els carrers de Gomis, Montserrat, Pau Claris, Mur, Revall i del Riu passant pel pont del Diable i els camins de terra de l’horta de La Vila. En total, 3 quilòmetres coberts en un temps de 45 minuts. “És una ruta fàcil i assequible per a totes les edats. Hi ha participat un nen de tres anys i mig i persones de més de setanta”, ha explicat la tècnica d’esports del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), Raquel Pérez.

Raquel Pérez, tècnica d'Esports del PMSAPM

Pérez detalla que “hem programat 7 sortides fins acabar la temporada el juny, una cada mes excepte el desembre. Anirem augmentant la intensitat de manera gradual a 4, 7, 9 i fins a 11 quilòmetres, per a que cadascú decideixi”. Cal inscriure’s a qualsevol Oficina d’Atenció a l’Usuari del PMSAPM, i aquest n’és el calendari.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament, Belén Leiva, ha estat una de les participants de la sortida, i ha destacat que “fomenta la salut, el coneixement del nucli urbà i crea un bon ambient entre els participants. Hi ha gent que ve sola, però que de seguida comença a xerrar amb altres persones i es creen grups macos. Esperem que amb el boca-orella s’animi més gent a les properes edicions”.

Belén Leiva, regidora d'Esports de l'Ajuntament de Martorell

Hàbits saludables a la plaça de la Vila

La caminada formava part de les Jornades d’Hàbits Saludables en Família, que han continuat amb un Taller d’Esmorzar Saludable a la plaça de la Vila, a càrrec del nutricionista i dietista Marc Caballero: “hem proposat un joc per conscienciar de la importància de seguir la piràmide alimentària i un taller de fruita per a que els més petits preparin una macedònia amb poma, pera, mandarina i plàtan”.

Marc Caballero

Al voltant s’han establert parades d’entitats i comerços, s’ha fet el sorteig d’una panera de productes saludables i la companyia Fadunito ha exhibit l’espectacle d’animació al carrer ‘A jugar’.