S’inaugura el nou edifici d’Infantil del Col·legi La Mercè

1168

El Col·legi La Mercè de Martorell ha inaugurat aquest dijous un nou edifici de les seves dependències, destinat a Educació Infantil. Les noves instal·lacions acolliran els alumnes de P3, P4 i P5 just al costat de l’edifici principal del número 47 del carrer del Mur. Amb aquesta obra, es pretén oferir als alumnes d’Educació Infantil un projecte educatiu i pedagògic renovat.

El director pedagògic de La Mercè, Dani Moll, ha donat la benvinguda als assistents destacant que el nou edifici d’infantil “és una aposta clara per millorar la qualitat dels serveis, que ens servirà per dur a terme molt millor el nostre projecte educatiu, basat en les intel·ligències múltiples, el treball cooperatiu, el multilingüisme i l’ús de les TIC, posant sempre l’alumne com a protagonista de l’aprenentatge i no oblidant l’ideari de l’escola”.

Moll ha descrit el resultat final, un edifici “amb unes dimensions de 2.000 metres quadrats, repartits en una planta semisoterrània; una planta baixa amb vestíbul, menjador, cuina i secretaria, i a cada planta superior dues classes, per als cursos de P3, P4 i P5”.

Completen les instal·lacions dues aules, més grans, de psicomotricitat i de música, a més de la sala de mestres. I finalment, dos patis: “Un amb estructura de tobogans i l’altre, per a tenir-hi jocs i fomentar la creativitat, la inventiva i la relació entre alumnes”.

Dani Moll, director pedagògic del Col·legi La Mercè

La representació municipal a l’acte ha anat a càrrec de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i de la regidora d’Ensenyament, Soledad Rosende, acompanyats del director de Serveis Territorials, Albert Grau. Fonollosa ha reblat que “La Mercè és l’escola més antiga de Martorell amb 160 anys, i ha format a molts martorellencs”, a més de destacar que “són unes noves instal·lacions fantàstiques, amb molta llum natural, molt diàfanes i molt properes al centre”, però també ha recordat que “el que més importa és el que s’hi fa a dins, la transmissió de valors”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La directora general de la Fundació Educativa La Mercè, Magda Pujol, ha reconegut que “els edificis són necessaris, però el més important són les persones que hi ha a dins, els nens i nenes de 3 a 18 anys, que en són els protagonistes” i ha conscienciat tothom que “els bons hàbits en l’educació comencen a forjar-se a infantil, sense cap dubte, es desenvolupen àmpliament a Primària i es consoliden a Secundària i a Batxillerat” i ha posat en valor la feina del professorat de “posar els alumnes al centre de la tasca professional”.

Magda Pujol, directora general de la Fundació Educativa La Mercè

Els alumnes d’Educació Infantil comptaran amb espais fets amb materials que respectin el medi ambient i que garanteixin l’eficiència energètica. A més, s’ha pensat en l’absència de barreres arquitectòniques, i en paviments que permetin la mobilitat i garanteixin la seguretat en caminar-hi.

L’acte d’inauguració l’han presentat dos alumnes de La Mercè, la Clara García i el Lluís Esteve, que també han intervingut per parlar del ‘Futur de l’escola’, així com un altre alumne, Gerard López, ha fet una explicació del nou espai. Una ex alumna, la Paula García, ha amenitzat la vetllada amb música. Finalment, s’ha presentat un vídeo de l’edifici a través d’Internet i, Moll i Pujol han convidat la concurrència a fer una visita al nou edifici, abans de brindar pel futur del centre.