S’inicia la campanya de poda d’arbrat viari que s’allargarà fins a final d’any

1549

Serveis Municipals de l’Ajuntament de Martorell està duent a terme, del 17 d’octubre fins a finals de desembre, la campanya de poda de l’arbrat viari. En total s’actuarà en uns 3.000 exemplars repartits a tots els barris del municipi. Els treballs se senyalitzaran amb més de tres dies d’antelació per tal que els veïns de la zona estiguin informats.

Les tècniques de poda emprades seran el refaldat, la formació, la brocada, la reducció de capçada o el cap de gat, en funció de la varietat d’arbre i del seu estat. Els criteris de manteniment de l’arbrat són respectuosos amb el desenvolupament de l’arbre, per tal de maximitzar els beneficis que aquests aporten al poble, com la generació d’oxigen, l’absorció de contaminants i la regulació de la temperatura.

Les podes més dràstiques corresponen a les moreres i mèlies pel tipus de fruits que embruten el carrer. Serveis Municipals treballa per anar substituint tots aquells arbres que necessiten podes recurrents per varietats que siguin més adients per a cada carrer o plaça. D’altra banda, es fan podes de reducció de capçada, bàsicament per motius de seguretat.

Els treballs de poda es concentren en dos mesos amb dos equips de cinc operaris, quatre plataformes elevadores, camions i trituradores. Després de fer les tasques de poda hi passa un equip de neteja per recollir les branques i fullatge.

Durant la segona quinzena d’octubre s’actua a Camí Fondo i Can Cases, la primera quinzena de novembre a Camí Fondo i Torrent de Llops, la segona quinzena de novembre a Buenos Aires i Can Carreres, i al desembre a Les Bòbiles, El Pla, La Vila i Can Bros. Aprofitant les vacances de Nadal es farà la poda als col·legis i llars d’infants.