S’obre el període d’inscripció al concurs ‘Llegir té premi’ per a canalla de 8 a 16 anys

349
Concurs Llegir té premi 2022

Ja s’ha obert el període d’inscripció per participar en la 9a edició del concurs ‘Llegir té premi’, un projecte impulsat per la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques, en col·laboració amb la plataforma escolar de foment de la lectura, Legiland. La iniciativa vol promoure la lectura, compartir-la, millorar la comprensió lectora i apropar els serveis de les biblioteques als infants i joves, també durant les vacances estiuenques. Al seu web www.llegirtepremi.cat hi ha les bases de participació.

“És un projecte de lectura interactiu per a canalla, d’entre 8 i 16 anys, que permet un cop s’acaba l’escola, endinsar-se en el món de la lectura, per a compartir, passar-s’ho bé i millorar la comprensió lectora”, avança la tècnica de la Biblioteca Francesc Pujols Josefina Canals. Per participar, cal disposar d’un carnet propi de les Biblioteques Públiques de Catalunya.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Francesc Pujols

“Els infants i joves han d’escollir una lectura d’entre totes les propostes en català, castellà i anglès que es troben a la plataforma, a la Biblioteca Digital, o bé a la mateixa Biblioteca Francesc Pujols. En acabat, han de respondre una sèrie de preguntes sobre el que han llegit, amb les quals aconseguiran punts segons els encerts que facin”, diu la tècnica. Els punts els permetran pujar de nivell, desbloquejar peces de l’avatar, guanyar medalles virtuals i pujar en els rànquings per optar a més premis. Com més títols llegits i respostes encertades, més punts se sumen al compte del participant.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Francesc Pujols

L’activitat compta amb dues categories: de 8 a 11 anys i de 12 a 16 anys. “Els dos participants, un per categoria, que aconsegueixin sumar més punts durant cadascuna de les etapes, guanyaran un smartwatch o polsera d’activitat. Els segons, tercers, quarts i cinquens participants de cada categoria i l’equip guanyador de cada etapa, aconseguiran un lot de tres llibres infantil-juvenil. Els 150 participants de cada categoria amb més punts del rànquing final (una vegada finalitzades les tres etapes) obtindran un punt de llibre-imant commemoratiu i alguns premis virtuals”, explica Canals.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Francesc Pujols

L’activitat s’iniciarà el 25 de juny i acabarà el 30 d’agost de 2024, ambdues dates incloses. Es divideix en tres etapes consecutives: la primera, del 25 de juny al 16 de juliol (22 dies); la segona, del 17 de juliol al 8 d’agost (23 dies), i l’última del 9 al 30 d’agost (22 dies). Així, quan finalitzi l’activitat, es publicaran els resultats a la plataforma.