Obre el procés de vacunació contra la COVID per als joves d’entre 12 i 15 anys

368
Foto: Departament Salut Generalitat

S’obre la vacunació contra la COVID-19 als joves d’entre 12 i 15 anys, que podran demanar cita prèvia a la pàgina del Departament de Salut a partir d’aquest dimecres. Els joves només rebran la vacuna de Pfizer/BioNTech, la mateixa que s’està posant als de 16 a 18 anys, si bé l’Agència Europea de Medicaments (EMA) va donar llum verda a l’ús de la vacuna de Moderna en adolescents d’entre 12 i 17 anys.

Els nois i noies d’entre 12 i 15 anys hauran d’anar obligatòriament acompanyats del pare, la mare o el tutor legal per poder rebre la dosi. A més, els nascuts el 2009 han d’haver complert els 12 anys per posar-se-la, ja que per sota d’aquesta edat Europa encara no ha autoritzat l’ús de cap vacuna contra la COVID.

Salut ha detectat els últims dies que hi ha més oferta de dosis que demanda de cites. Això no havia passat mai des de l’inici de la campanya de vacunació contra la COVID. Ho atribueixen a l’inici de les vacances d’estiu, però també a la cinquena onada i l’augment de positius, ja que els nous contagis hauran d’esperar mesos a rebre la punxada i això implica la reprogramació de cites.

La setmana passada Salut va enviar un milió d’SMS a persones de menys de 40 anys que encara no l’han demanat. Insisteix que la vacuna disminueix el risc de gravetat de la malaltia. El 64,8% de la població catalana està vacunada amb almenys una dosi de la vacuna, mentre que un 58% ja té la pauta completa de la vacunació.

Dades coronavirus a Martorell

Avui hi ha 10 persones, tres de Martorell i set de fora, positives de coronavirus ingressades a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha tres persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital Sagrat Cor hi ha cinc persones, dues de Martorell i tres de fora, ingressades amb positiu de coronavirus. I tenim 292 veïns i veïnes positius confinats al seu domicili. La taxa de reproducció del virus a Martorell és avui d’1,13 i el risc de contagi és molt alt. Avui, no hem de lamentar cap defunció pel virus a Martorell.