S’obren les inscripcions a un nou curs d’activitats per a la gent gran

627
Inauguració 33a Setmana de la Gent Gran. Grup de ball de la gent gran de Martorell

La Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell presenta les activitats adreçades a aquest col·lectiu per al nou curs 2021-22. Bona part es faran als esplais de la gent gran de La Vila i Buenos Aires, tant les dirigides per professorat com les gratuïtes que van a càrrec de voluntaris. També engega nova temporada de la Universitat de l’Experiència i els nous cursos sobre tecnologies i comunicació (TIC).

Les oficines del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAPM) i els esplais han obert inscripcions per als cursos de ioga -els dilluns i dimecres a la tarda-, ball -tardes dels dijous- música popular i havaneres -dijous a la tarda- i el teatre -els divendres al matí- als dos esplais, amb professorat especialitzat i preu de matrícula de 5,7 euros.

També s’hi fan activitats gratuïtes com ara “pràctica de ball, txikung, gimnàstica suau, manualitats, taller de memòria, petanca, ping pong, bingo, Karaoke (pràctica), excursions i sortides, jocs de taula, xerrades i tallers, voluntariat associatiu i voluntariat social, lectoescriptura i idiomes”, segons detallava la regidora de Serveis Socials i Gent Gran, Cristina Dalmau.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran

A més, comença un nou curs de la Universitat de l’Experiència. És un cicle de conferències setmanals -els dimarts de 17.30 a 19.15h, presencials a l’Auditori Joan Cererols i en línia-, sobre temàtiques com la filosofia; literatura; psiquiatria; enginyeria; geografia; economia; història i història de l’art. Comença el 19 d’octubre, i té un preu de 90 euros. La inscripció es pot fer en aquest enllaç.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l'Ajuntament de Martorell

L’itinerari formatiu en informàtica i comunicació apropa les TIC a la gent gran i els proposa nous cursos d’informàtica d’iniciació -16 hores en 8 sessions- i per aprendre a fer videoconferències -12 hores en 4 sessions-, a usar el WhatsApp, a comprar per Internet o a usar el portal La Meva Salut -totes tres, de 12 hores de durada i dividides en 4 sessions-.

La matrícula a aquests cursos, que són fruit del conveni entre l’Ajuntament i la Fundació La Caixa, amb la col·laboració de les associacions de gent gran, es pot fer fins el 23 de setembre als dos esplais. Es poden consultar en aquest enllaç.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran

La regidora Dalmau expressa la satisfacció “de poder continuar les activitats i que moltes d’elles ja siguin de nou presencials, alhora que mantenir també les telemàtiques, ja que és interessant l’obertura cap a aquest món i que tothom hi tingui accés”.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran

Totes les activitats del nou curs es duen a terme complint les mesures de seguretat i de sanitat vigents i, per aquest motiu, moltes d’elles es fan en grups reduïts.