S’obren les inscripcions per als nous cursos, xerrades i tallers per a la gent gran

669
Obertura del cicle 'Gent Gran i Salut 2019'
Obertura del cicle 'Gent Gran i Salut 2019'

La Regidoria de Gent Gran ha obert les inscripcions per a les 17 activitats corresponents al primer semestre de 2023. Són cursos de noves tecnologies i xerrades i tallers -de salut i benestar- per a persones de 65 anys o més. La inscripció és oberta als esplais de gent gran de La Vila i de Buenos Aires o a la Unitat per a la Gent Gran Activa.

Quant a les noves tecnologies, s’oferiran dues modalitats de cursos. En primer lloc, píndoles formatives de curta durada (menys de 12 hores) per aprendre a fer videoconferències, a usar el WhatsApp, a comprar per Internet o a moure’s per l’aplicació La Meva Salut. Se celebraran sempre en el mateix horari (de 10.15 a 12.15h) en doble sessió setmanal als dos esplais.

L’altra gamma de cursos són de més durada (d’entre 16 i 24 hores) per aprofundir en el coneixement i la pràctica: són “els d’iniciació a la informàtica, tràmits a Internet, Imatges per recordar, Comunica’t per la xarxa o prepara la teva sortida o desplaçament”, apunta la regidora de Gent Gran de l’Ajuntament, Cristina Dalmau.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l'Ajuntament

La regidora Dalmau explica que, a més, torna a obrir l’assessorament personal en matèria d’ús dels smartphones i els ordinadors amb la col·laboració de l’alumnat de PFI de Mecànica. Estarà disponible tots els dimarts de 10.00 a 12.00h a l’Esplai de la Gent Gran de Buenos Aires, per atendre i intentar resoldre dubtes i qüestions. Aquest intercanvi intergeneracional es completarà amb les explicacions dels més grans sobre com era el món educatiu, formatiu, laboral, econòmic i de salut quan eren joves.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l'Ajuntament

Pel que fa a les xerrades i tallers del trimestre, intentaran millorar la salut i el benestar dels participants. Seran sessions en horaris variats -matí o tarda-, d’una o dues hores de durada i que se celebraran en dilluns, dimarts o dimecres.

Una d’elles és ‘En forma 1 i 2’ -orientats al mateniment d’una bona forma física-, ‘Entrena’ -un taller preventiu i de promoció de l’envelliment saludable impulsant l’autonomia funcional i l’activitat física-. També s’ofereixen ‘Despertar amb un somriure’ -per donar resposta a les preocupacions relacionades amb el son-; ‘Menys dolor i més vida’ -per comprendre què és el dolor, com ens afecta i com aprendre a gestionar-lo-; ‘Bon tracte’ -ètica i drets per sensibilitzar la societat- ‘Activa’t’ -per conèixer el funcionament del cos, cervell i els efectes de l’envelliment a l’hora de dur una vida activa-; i ‘Amics lectors’ -per aficionats a la lectura, treballant sobre un autor o contingut d’un llibre-.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l'Ajuntament

A banda, se celebrarà la segona edició de ‘Jubilats a Martorell’, una formació específica orientada a conèixer els recursos a l’abast dels nous jubilats, en què es tractaran aspectes de salut, consum i economia, temps lliure i d’altres recursos existents.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l'Ajuntament

Inscripcions

Per a més informació i inscripcions a qualsevol d’aquests cursos, tallers i xerrades, cal dirigir-se a un dels dos esplais o a la Unitat per a la Gent Gran Activa. El contacte de l’Esplai de la Gent Gran de Buenos Aires és el telèfon 93 775 32 56, el correu EsplaisGentGran@martorell.cat- i l’atenció presencial es fa a l’avinguda de Fèlix Duran i Canyameres, 5 de dilluns a diumenge de 10.00 a 12.30h i de 16.00 a 19.30h.

A l’Esplai de la Gent Gran de La Vila el contacte és el 93 775 56 04, el correu EsplaisGentGran@martorell.cat i l’atenció personalitzada al carrer del Mur 2 de 16.00 a 19.30h de dilluns a divendres.

Finalment, els interessats poden adreçar-se a la Unitat per a la Gent Gran Activa de l’Ajuntament de Martorell, ubicada a l’avinguda de Fèlix Duran i Canyameres, 5 (planta 1), i amb el telèfon de contacte 93 775 32 56.